Haberi Sesli Oku

Kur'an Nesli Platformu'ndan Ramazan Bayramı mesajı

Kur

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi, idrak edilecek Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına mesajı yayımlayan Kur'an Nesli Platformu Şırnak Koordinatörü Selman Akman, Ramazan Bayramı, başta Gazze olmak üzere zulüm altındaki tüm İslam beldelerinin zaferine vesile olması temennisinde bulundu.

“Nefsimizi ve iftarı bekleyerek güçlendirdiğimiz sabrımızı Ramazandan sonra da muhafaza etmeliyiz”

Ramazan ayında edinilen güzel hasletlerin Ramazan'dan sonra da mümkün mertebe yapılmaya devam edilmeli diyen Akman, “Rahmet ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayının bitmesiyle, bizleri mübarek Ramazan Bayramı'na ulaştıran Rabbimize hamd olsun. Rabbimiz, Ramazan ayı gibi bir nimetle bizlere nefsimizden arınma, hatalarımızı ve yanlışlarımızı düzeltme fırsatı verdi. Ramazan ayı ibadetlerle, salih amellerle ve iyiliklerle ahiretimize güzel hazırlıklar yapabilme imkânı sağladı. Yardımlaşma ve dayanışma kültürünü artıran Ramazan ayı, Müslümanlar arasında muhabbet bağlarını güçlendirmeye vesile oldu. Ramazan ayı oruç ibadetiyle hem nefsimizi hem de bedenimizi ıslah ederek tok olanlarımızın aç olanlarımızı anlamasını; zekât, fitre ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerinin yardımına ulaşılmasını sağladı. Mukabeleyle hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim ile bizleri camilerde, manevi ortamlarda buluşturdu ve bütün ibadetleriyle irademizi güçlendirerek sabrımızı artırdı. Bütün bu güzelliklerin vesilesi olan Ramazan ayını geride bırakırken, edindiğimiz güzel hasletleri Ramazan'dan sonra da mümkün mertebe yapmaya devam etmeli; yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kültürünü her daim yerine getirmeye gayret göstermeliyiz. Oruçla temizlediğimiz nefsimizi ve iftarı bekleyerek güçlendirdiğimiz sabrımızı Ramazan'dan sonra da muhafaza etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı'nın İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulunan Akman, “Kur’an Nesli Platformu olarak rahmet, mağfiret, şifa ve muhabbet iklimi olan Ramazan ayına elveda derken; merhaba dediğimiz mübarek Ramazan Bayramı'nın yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma kültürünü artırmasını, İslam ümmetine esenlik, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyoruz. Kardeşliğimizi, muhabbetimizi ve sevinçlerimizi artıran Ramazan Bayramı’nın bütün İslam alemine sükûnet, huzur ve mutluluk getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu kutlu mevsimin, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu sıkıntılarının bitmesine, mazlumların zulüm ve belalardan azade olmasına vesile olmasını temenni ediyoruz. Ramazan Bayramı, başta Gazze olmak üzere zulüm altındaki tüm İslam beldelerinin zaferine vesile olsun. Bayramımız mübarek olsun.” dedi. (İLKHA)



Kenan Gör, U17 Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Oldu

Başkan Sekmen’in acı günü

HORASAN’DA SU SORUNUNA DERHAL ÇÖZÜM GETİRİLMELİDİR…

Erzurum Hava Limanında neler oluyor?

Oltu Yasta

Anahtar Parti Erzurum İl Teşkilatı’ndan Yoğun Katılımlı Bayramlaşma Töreni

Kadim şehir, kadim gelenek…

Bayramı Bayram olarak yaşayalım!

Karakoca: Bayram günleri müstesna günlerdir…

Üst: Anadolu insanımızın ve İslamiyetin gerçek, samimi kardeşliğinin bir an önce tecelli etmesini arzumuzdur…

Ara tatil sona erdi, okullarda ders zili yeniden çalıyor

e-YDS İngilizce bugün gerçekleştirilecek

Hafta sonunda 2 sınav var!

Adaylar hafta sonu e-YDS maratonu için ter dökecek

Bursa Sağlık'tan 11 personel daha 'Tıbbi Acil Çağrı' eğitimi aldı

Manisa'da iş sağlığı ve güvenliği için önemli adımlar

BASKİ personeline “Asbestli Hat Söküm Eğitimi"

İstanbul'da yeni yeteneklerin adresi Bakırköy

Ordu'da ilkokul öğrencileri darbuka çalmayı bidonla öğrendi

İstanbul'da üniversitelilere ikinci ödemeler 3 Nisan'da

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 669'a ulaştı

Yeni haftada hava soğuyor

Siyonist rejim 69 gündür Tulkarem'de: Binlerce aile yerinden edildi, altyapı yok edildi

Denizli'de ulaşıma yeni rota

HAMAS'tan şehit 19 bin çocuk için açıklama: Kanları asla unutulmayacak

Denizli Büyükşehir’in ücretsiz spor kurs kayıtları başlıyor

Van’da nisan ayında kar yağışı etkili oldu

BASKİ’den personeline asbest söküm eğitimi

Bayram tatilinin 7 gününde 62 kişi hayatını kaybetti

"Müslümanlar ellerinden gelen her türlü imkân ile direnişe destek vermeli"

Meteoroloji’den 11 il için "Sarı kodlu" uyarı: Sağanak ve kar geliyor

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki gişe faciasında 4 kişi hayatını kaybetti

Balıkesir Büyükşehir altyapı seferberliğine başladı

Nijerya'da silahlı saldırılarda 52 kişi öldü

Ahmet Akın İspanya’da Balıkesir’i ve Türkiye’yi temsil etti

Batman'da kasten öldürme olayı: 3 şüpheli tutuklandı

Siyonist rejimin Gazzeli sağlık görevlilerini infaz ettiği görüntüler ortaya çıktı

Gazze'de işgal saldırısında 11 Filistinli şehid oldu

Balıkesir Büyükşehir'den ulaşıma yeni hat

Otomobile çarpan motosiklet kullanılamaz hale geldi

Diyarbakır esnafı bayramın bereketinden memnun kaldı

TESK: Enflasyonu düşürmenin yolu perakende yasası

Antalya Büyükşehir’de gençlere AB fırsatları toplantısı

Antalya Büyükşehir’den dut fidanı desteği

71 ilde uyuşturucu operasyonu: 516 kişi tutuklandı

Severek yapılan egzersizler, stresle başa çıkmanın anahtarı!

ASKİ'den ızgaralara gece gündüz temizlik

Antalya'da Yapı Malzemeleri Laboratuvarı 500 milyon TL’lik zararı önledi

Trump’ın tarife hamlesi sonrası Powell’dan ilk uyarı

İran Cumhurbaşkanı, lüks seyahati nedeniyle yardımcısını görevden aldı

Yükleniyor