Tarih: 18.10.2024 08:54

Kuzey Kore, Güney'i "Düşman Devlet" Olarak Tanımladı

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Güney Kore ile son zamanlarda yaşanan gerilimler artarken, Kuzey Kore'nin anayasa değişikliği yaptığını bildirdi. Habere göre, bu değişiklikle Güney Kore ilk kez "açık bir şekilde düşman devlet" olarak tanımlandı.

Ayrıca, Koreleri birbirine bağlayan yolların bir kısmının 15 Ekim'de patlatılmasının nedenine de değinildi. Bu durumun anayasa değişikliğine uygun bir şekilde "kaçınılmaz ve meşru" tedbirler olarak nitelendirildiği ifade edildi. Kuzey Kore Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pyongyang'ın güney sınırlarını "kalıcı olarak güçlendirmek" amacıyla önlemler almayı sürdüreceği belirtildi.

Öte yandan, Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, "birleşme karşıtı" olarak nitelenen "düşman devlet" tanımlaması kınandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ocak ayında Güney Kore'nin "değişmez baş düşman" olarak tanımlanması amacıyla anayasanın yeniden yazılması çağrısında bulunmuştu. Kim, Güney Kore ile ABD'yi askeri tatbikatlar düzenlemek ve stratejik varlıklar konuşlandırmakla suçlayarak, Kore Yarımadası'nın olası bir savaş bölgesine dönüştürüldüğünü öne sürdü. Ayrıca, Güney Kore ile yeniden birleşme çabalarının "imkansız" olduğunu vurgulamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —