Tarih: 07.10.2024 13:58

Lavrov, Batı'yı Kiev'in Rusya'nın derinliklerine saldırmasına izin verme tartışmalarına karşı uyardı

Facebook Twitter Linked-in

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna lideri Vladimir Zelenski, 11 Eylül'de Kiev'de gerçekleşen toplantıda, Ukrayna'nın ABD tarafından tedarik edilen silahlarla Rusya içindeki hedefleri vurmasına izin verilmesi konusunda herhangi bir karar almadı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Newsweek'e verdiği röportajda, Ukrayna'nın Batı tarafından sağlanan silahları Rusya'nın derinliklerinde saldırılar düzenlemek için kullanmasına izin verilmesinin tartışılmasının, tehlikeli sonuçlara yol açabilecek ateşle oynamak gibi olduğunu söyledi .

"AFU'nun [Ukrayna Silahlı Kuvvetleri] Batı'nın uzun menzilli füzelerini kullanarak Rus topraklarına derinlemesine saldırma yetkisini tartışıyorlar. Bu şekilde 'ateşle oynamak' tehlikeli sonuçlara yol açabilir," dedi Rusya'nın en üst düzey diplomatı. "[Rusya] Devlet Başkanı [Vladimir] Putin'in belirttiği gibi, Batı'nın oluşturduğu tehditlere ilişkin anlayışımıza dayanarak yeterli kararlar alacağız. Sonuç çıkarmak size kalmış," diye vurguladı Lavrov.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna lideri Vladimir Zelensky, 11 Eylül'de Kiev'de gerçekleşen bir toplantıda, Ukrayna'nın ABD tarafından sağlanan silahlarla Rusya içindeki hedefleri vurması için yetkilendirme konusunda herhangi bir karar almadı. Bir kaynak ABC News'e, uzun bir toplantı sırasında Zelensky'nin Kiev'in Rus topraklarına yönelik saldırılarda uzun menzilli füzeleri nasıl kullanabileceğine dair "ayrıntılı bir plan" sunduğunu ve ona olası hedeflerin bir listesini verdiğini söyledi.

12 Eylül'de Lavrov, Ukrayna'nın Rusya içindeki saldırılar için uzun menzilli silahlar kullanmasına izin verme kararının uzun zaman önce alındığını ve şimdi Batı'nın bunu kamuoyuna sunmak için PR büyüsünü kullandığını söyledi. Geçtiğimiz ayın başlarında, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Batı'nın Kiev'e uzun menzilli silahlar göndermeye karar vermesi durumunda potansiyel bir tampon bölgenin Polonya'ya ulaşabileceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —