-
BIST 100
16226,66%-0,16
-
DOLAR
44,22% 0,07
-
EURO
51,02% -0,03
-
GRAM ALTIN
6909,45% -2,85
-
Ç. ALTIN
11431,80% -1,34
Malatya'da 750 gramın altında doğan üç prematüre bebek sağlığına kavuştu
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 750 gramın altında dünyaya gelen 3 prematüre bebek, uzun ve titiz bir tedavi sürecinin ardından sağlıklı taburcu edildi. Taburcu edilen minik bebeklerin yapılan kontrollerinde de sa
Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde yürütülen titiz takip ve tedavi süreci, erken doğumun getirdiği hayati risklere rağmen umut verici sonuçlar ortaya koydu. Doğum ağırlıkları 700-750 gram civarında olan, hatta tedavi sürecinde 400 gramın altına kadar düşen bebekler; uygulanan ileri düzey bakım, beslenme desteği ve enfeksiyon kontrolü sayesinde hayata tutundu.
MTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Nuriye Aslı Melekoğlu, sürecin yalnızca tıbbi müdahalelerle sınırlı olmadığını belirtti.
Melekoğlu, "Bugün bizim için çok özel bir gün. Uzun süredir takip ettiğimiz, gebeliğin oldukça riskli haftalarında doğan aşırı düşük kilolu bebeklerimizin sağlıklı şekilde taburcu edilmesi ve kontrollerde iyi durumda olduklarını görmek büyük bir mutluluk. Bu süreçte sadece tıbbi bakım değil, bebeklere sevgiyle yaklaşmak da son derece önemliydi." dedi.
"Prematüre bakımında ekip çalışması hayati önem taşıyor"
Melekoğlu, uygun ekipman ve personel desteğiyle daha büyük başarılara imza atabileceklerini belirterek, "Gelecekte de uygun ekipmanlarla ve personellerle desteklendiğimiz takdirde çok daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Ünite olarak en az onlar kadar savaşçı ve başarılı olmalıyız. Biz gücümüzü onlardan alıyoruz. Tüm ekip arkadaşlarımıza ve sabırla süreci yöneten ailelerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Meral Alagöz ise prematüre bebek bakımının çok yönlü ve disiplinler arası bir süreç olduğuna dikkat çekti.
Alagöz, "25 hafta doğan üç bebeğimizi sağlıklı şekilde ayaktan izlem aşamasına getirdik. Prematüre bebeklerin takibi, doktorundan hemşiresine, yardımcı personelden aileye kadar herkesin aktif rol aldığı, yüksek sorumluluk gerektiren bir süreçtir. Ekip olarak büyük bir özveriyle çalıştık." dedi.
"Bebeklere anne şefkatiyle yaklaşıyoruz"
Yeni Doğan Yoğun Bakım 2. Basamak Sorumlu Hemşiresi İclal Belgen de bakım sürecinde hemşirelerin üstlendiği role vurgu yaptı.
Belgen, "Bu bebekler çok hassas bir süreçten geçiyor. Ailelerinin yanlarında olamadığı zamanlarda onlara bir anne şefkatiyle yaklaşıyoruz. Beslenmelerinden bakımlarına kadar her aşamada büyük bir titizlik gösteriyoruz. Bu emeğin karşılığını sağlıklı taburculuklarla görmek bizim için en büyük mutluluk." ifadelerini kullandı.
"Bebeğimin yaşaması bir mucize gibi"
Prematüre bebek annelerinden Semra Taş, riskli bir gebelik sürecinin ardından bebeğinin yaşama tutunmasını "mucize" olarak değerlendirdi.
Taş, "Kanama ve su gelmesi nedeniyle hastaneye başvurdum. Bebeğimin durumu çok kötüydü. 700 gram doğdu, bir ara çok daha düşük kilolara indi. Şimdi 3 kiloya yaklaşmak üzere. Doktorlarımız ve sağlık çalışanları sayesinde çocuğumu kucağıma aldım. Hepsinden Allah razı olsun." dedi.
Bir diğer anne Fatma Buğday ise 25 haftalık doğan bebeğinin uzun süre yoğun bakımda kaldığını belirtti.
Buğday, "Bebeğim 750 gram doğdu, 490 grama kadar düştü. Enfeksiyon geçirdi ve yaklaşık 81 gün yoğun bakımda kaldı. Bu süreçte hem doktorlarımız hem de tüm ekip büyük bir özveriyle ilgilendi. Kendimizi her zaman güvende hissettik. Şimdi sağlıklı bir şekilde kontrollerimize geliyoruz." ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Nuriye Aslı Melekoğlu, prematüre bebeklerin tedavi sürecinin büyük bir titizlik ve sabır gerektirdiğini belirterek, "Erken doğan bebeklerimizin sağlıklı bir şekilde taburcu edilmesi ve gelişimlerinin iyi seyretmesi, hem ekip olarak bizler hem de ailelerimiz için en büyük mutluluk ve motivasyon kaynağıdır." dedi. (İLKHA)
Malatya’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Adıyaman’da Ramazan Bayramı’nda şehir içi ulaşım ücretsiz olacak - Videolu Haber
Balıkesir’de patili canlara mobil sağlık hizmeti
Kocaeli'de şanlı destanın yıldönümünde anlamlı sergi
Mnaisa'da Ramazan’ın maneviyatı tasavvuf müziğiyle yaşandı
Sakarya’da Çocuklar ‘Çocukça Ramazan Şenliği’nde Buluştu
İzmir’de Bayram Boyunca Toplu Taşıma Yüzde 50 İndirimli
Adıyaman’da Kemalpaşa Caddesi yenilendi, vatandaşlardan tam not aldı - Videolu Haber
Mehmet Torunoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı
Adıyaman’da mezarlıklarda bayram öncesi kapsamlı temizlik - Videolu Haber
Bursa’nın hafızası geleceğe gençlerle taşınıyor
Denetimde yeni dönem... “Güvenilir Gıda” vatandaşın elinde!
Denizli’de Kızılca Mahallesi’nde altyapı yenileniyor
Çorum’da bayramda toplu taşıma ücretsiz
Ordu’da 3. Yaş Üniversitesi İçin Geri Sayım: Kayıtlar Başladı
Gaziantep’te Nevruz Coşkusu Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Kutlanacak
Bursa’da Çanakkale Zaferi’nin 111. Yılı Anıldı
Viyana’da “Mesnevi’den Hikayeler” Sergisine Yoğun İlgi
Konya’da Tramvay Hattı Projesinde Bir Aşama Daha Tamamlandı
Artvin’de Çanakkale Zaferi’nin 111. Yılı Törenlerle Anıldı
İhracat Fiyatları Arttı, Miktar Geriledi
UEDAŞ’tan Bayramda Kesintisiz Enerji İçin Yoğun Mesai
Trabzon’da Çanakkale Şehitlerine Vefa Töreni
YÖKDİL/1 Sonuçları Açıklandı, Cevap Kağıtları Erişime Açıldı
DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon
AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı
2026-YÖKDİL/1 sonuçları belli oldu
73 ilde 1 tonu aşkın uyuşturucu ele geçirildi
Ordu Bayrama Hazır: Şehir Genelinde Temizlik Seferberliği
Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli
Yükleniyor











