Bugün, 7 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Manisa'da 1/5000’lik planlar kabul edildi

Manisa'da 1/5000’lik planlar kabul edildi

GÜNDEM 15.10.2025 09:56:14 0
Manisa

Manisa’da mahkeme eleştirileri doğrultusunda düzenlenen 1/5 binlik imar planları oy çokluğuyla kabul edildi. Manisa Belediye Başkanı Besim Dutlulu, planların Manisa'nın geleceği için önemine değinerek, AK Parti ve MHP'nin desteklerine teşekkür etti.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan toplantısında Manisa’nın geleceğini belirleyecek olan 1/5000’lik imar planları oy çokluğu ile kabul edildi.

Manisa’nın imarını şekillendirecek olan gündem maddesini oylayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Kısa vadede önce 1/5000’liği, 1/1000’lik planları çözelim, Manisa’yı plansız bırakmayalım. Sonrasında da eksik sorunları çözerek 2026 yılı içinde de Manisa’nın imar sorunu hep birlikte çözmüş olalım” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında Manisa’nın geleceğini belirleyecek olan imar planları görüşüldü. Yıllardır çözülemeyen sorun haline gelen imar planları meclis gündeminde yapılan oylamada 1/5000’lik planlar oy çokluğu ile kabul edildi.

Manisa’nın geleceğini belirleyecek olan 1/5000’lik imar planının oylanmasının yapıldığı gündem maddesiyle ilgili olarak Başkan Besim Dutlulu, AK Parti ve MHP grubuna olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

İmar konusunun herkesi ilgilendiren önemli bir konu olduğunu söyleyen Başkan Dutlulu, “Siyasi malzeme olmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu şehir yaklaşık 20 seneden fazla bir süredir imar bekliyor. Yapılmaya çalışılıyor bozuluyor, biz burada ilk başta imarı bozulmayacak bir halde çıkartalım, 1/5000’lik planımızı yapalım dedik. Planda neler yaptığımızı sizinle paylaştık. O kadar şeffafız. Planda mahkemenin bizi eleştirdiği her şeyi değiştirdik. Bence mahkeme kararı doğru bir karar değil, çünkü üst ölçeği var. Manisa’nın bu genişlemeye ihtiyacı var. Ama ne yazık ki mahkeme buna karar veriyor. Mahkeme kararı da bizim için asıl. Aykırı bir iş yapamıyorsunuz. Mahkemenin 9 eleştirisi vardı. Dönüştürülen tarım alanlarının çıkartılması. Bu alanları çıkarttık. O alanda yaklaşık 25 bin kadar nüfus düşmesini tavsiye ediyordu, düşürdük. Bizim belediye alanlarımızın bazıları ticari konut alanlarına çevrilmişti, onları belediye hizmet alanları yaptık. Mahkeme tarafından üniversite alanı olarak belirlenen bir alan vardı, onu tekrar üniversite alanı olarak belirledik. Yeşil alan vardı, mahkemede yazmıyordu ama Manisalıların hoşuna gitmemişti, yeşil alan koyduk. 2023-2024 planlarında 21 katlı çok yüksek yapılara izin veriliyordu, değişik kişilere özel uygulamalar var gibi gözüyordu, olmadığına eminim. Böyle bir izlenim vardı, bunları düzelttik. Mimar Sinan Bulvarı’nda herkese aynı imarı verdik. Kişilere farklı uygulama vermedik. Standartları belirledik, 12 kata, 2 emsal verdik. Mağduriyet oluşmamasını sağladık, aynı zamanda yoğunluğu da düşündük. Nüfusa göre yeşil alanı ve donatıları yükselttik. Bizim içimize sinen tüm yaptığımız değişiklikleri gördünüz. Bambaşka bir plan hazırladık. Bu plan bizim için yeterli değil, tabi ki mağduriyetler oluşacak. Zaten şuan bütün şehir mağdur. Biz bu mağduriyetleri azaltmaya çalıştık. Hızlı bir şekilde o mağduriyetleri de engellemek için çalışacağız” diye konuştu.

“MANİSA’YI PLANSIZ BIRAKMAYALIM”

Planların siyasi malzeme olmasını istemediğini belirten Başkan Dutlulu, bunu imarın önünü açma projesi olarak görmeyi istediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Tarım alanlarını dönüştürüyor diye eleştiri geliyor ama orada çok büyük yeşil alanlar oluşturabiliriz. Planlarda zaten var, oluşuyor. Benim hoşuma giden de var, eleştirdiğimiz 15-20 katlar da var. Onları da düzeltiriz daha makul katlar, yükseklikler veririz. Donatı alanlarını yükseltiriz, emsalleri daha makul seviyelerde veririz. Sonuçta boş bir alansa kentsel dönüşüm projesi değil aslında imarın önünü açma projesi olarak görürüz. Bunların hepsine birlikte çalışırız. Kısa vadede önce 1/5000’lik, 1/1000’lik planları çözelim, Manisa’yı plansız bırakmayalım. Sonrasında da eksik sorunları çözerek 2026 yılı içinde de Manisa’nın imar sorunu hep birlikte çözmüş olalım. Amacımız bu, bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi çok istekli, AK Parti ve MHP grubundan destek istiyorum. Şimdiden destekleriniz için de çok teşekkür ederim. İlk aşamamız da oldu. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Manisa’mıza yeni planımız hayırlı olsun.”

Yorum Ekle

Bakan Kurum: “Asrın inşasıyla Hatay yeniden çiçek açıyor”

Spot doğal gaz piyasasında referans fiyat 14 bin 550 lira oldu

Mısır: Gazze’yi Filistinliler yönetecek

Adıyaman'da polis müdahalesi basın camiasını ayağa kaldırdı

Ordu’da Fatsa Fener Adası’na yeni sosyal tesis

Gazze’de Baptist Hastanesi’ndeki geçici mezarlıktan naaşlar resmi mezarlıklara taşınıyor

"Su-Water" kısa filmi uluslararası başarıya ilk adımı attı

Sakarya'dan bin 400 lise öğrencisine 'sıfır atık' eğitimi

Macaristan Başbakanı Orban Türkiye'ye gelecek

Battalgazi Belediyesinden haftalık yoğun çalışma mesaisi

Sakarya'da ilkokul öğrencileri suyun hikayesini dinledi

Ankara Büyükşehir’den eşit ve erişilebilir sağlık ulaşımı

50 bin nüfuslu Çermik’te trafik çilesi büyüyor

AÖF'den sınav binası tercihi için son gün uyarısı

Salah’tan ayrılık sinyali: “Yedek kalmak hayal kırıklığı yaratıyor”

Aydın'a sis çöktü

Aydın Şehir Hastanesi için geri sayım başladı

Düzce'de örnek köy "Yeni Taşköprü" İGM'de

Karakeçili’ye dev yatırım: İhale tarihi belli oldu

Bakan Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Bursa'da Rumeli STK başkanları 'Gönüller Birleşiyor' kahvaltısında buluştu

Sigortasız işçi iş kazası geçirse SGK devreye giriyor... SGK iş kazasında aileyi yalnız bırakmıyor

Otomotiv endüstrisi kasım ayında ihracatını 3,8 milyar dolara taşıdı

İşgal rejimi, ateşkese rağmen yıkımlarını yoğunlaştırdı

Gaziantep zincirleme kaza: 3 tır yandı

Sakarya Karapürçek ulaşımına güç katacak köprüde adım adım

Bursa Osmangazi'de Tarihi Arap Şükrü Sokağı 'kaçak'lardan arındırıldı

Kasımda yaş meyve sebze ihracatı rekor kırdı

Sarıkamış'ta Uyuşturucu Ticareti Suçundan 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı!

Niğde'de iki ayrı kazada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Sakarya'dan bin 400 lise öğrencisine 'sıfır atık' eğitimi

Sakarya'da ilkokul öğrencileri suyun hikayesini dinledi

AÖF'den sınav binası tercihi için son gün uyarısı

Bursa'da engel tanımayanlar için seramik atölyesi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Akademik başarı yükseliyor ama erdem ve ahlakta geriye gidiyoruz

Eğitime 5 yılda 4,5 trilyon lira harcandı

ERÜ’den tarihi başarı

2026 MEB-EKYS Yazılı Sınavı'nın konu dağılımı belli oldu

Veri Analizi Okulu dünyada ilkleri başardı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8

YAZARLAR