17132,20%0,11
43,72% 0,19
51,92% -0,02
7075,01% 2,56
11673,05% -0,41
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB’ye yönelik “soruşturma açılabilir” iddialarına sert yanıt verdi. Yavaş, “Kendimden en ufak şüphem yok. Saklayacak hiçbir şeyim yok” diyerek yürütülen tartışmaların algı operasyonu olduğunu savundu.
Yavaş, son günlerde bazı çevreler tarafından bilinçli bir kampanya yürütüldüğünü belirterek, göreve geldiği 2019 Nisan ayından bu yana hakkında 100’ün üzerinde şikâyet yapıldığını açıkladı. Dosyaların büyük bölümünde ifadesinin dahi alınmadığını söyledi.
Yavaş’ın açıklamasına göre Danıştay’da iki dosya bulunuyor:
Biri Dodurga bölgesinde imar rantına karşı duruşu nedeniyle,
Diğeri ise kamuoyunda “konser soruşturması” olarak bilinen süreç kapsamında, denetim görevini yerine getirmediği iddiasıyla açıldı.
Yavaş, kendi döneminde en küçük iddiada bile iç teftiş başlattıklarını ve dosyaları savcılığa ilettiklerini vurguladı.
ABB yönetiminde şeffaflık ilkesini benimsediklerini belirten Yavaş, ihalelerin canlı yayınlandığını, Sayıştay raporlarının kamuoyuyla paylaşıldığını ve bütçenin kalem kalem açıklandığını ifade etti.
Rant düzenine son verdiklerini, kaynakları “çöp projelere” değil halkın gerçek ihtiyaçlarına yönlendirdiklerini dile getiren Yavaş, uluslararası finansal güvenilirlik notları ve ödüllerle örnek gösterilen bir belediye olduklarını söyledi.
Yavaş, 2024 yerel seçimlerinde yüzde 60’ın üzerinde oy oranıyla yeniden seçildiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Ben yetkiyi Türk Milleti’nden aldım. Ankara halkı memnuniyetini sandıkta gösterdi. Kimse bizi siyasi operasyonların ve itibarsızlaştırma çabalarının figüranı yapamaz.”
Gündemdeki polemik, MHP’li Yaşar Yıldırım’ın Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla başladı. Yıldırım, kürsüde dosyalar göstererek Yavaş hakkında soruşturma açılabileceğini öne sürdü.
Yıldırım ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de hedef alarak parti içinde tasfiye süreci yürütüldüğünü iddia etti.
Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın sonunda ise dikkat çeken şu mesajı verdi:
“Hiçbir baskı, hiçbir itham, hiçbir siyasi hesap bizi doğru bildiğimiz yoldan alıkoyamaz.
Bugün algı yapanlar şunu unutmasın:
Adalet bir gün herkese lazım olur.”
Söz konusu iddialar ve açıklamalar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, gözler olası adli süreçlere çevrildi.