Tarih: 25.10.2024 08:15

McDonald's'ta Koli Basili Çıktı, Ölenler Var

Facebook Twitter Linked-in

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan açıklamada, McDonald's'ın "Quarter Pounder" hamburgerlerinde koli basili bakterisine rastlandığı bildirildi. Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wisconsin ve Wyoming eyaletlerinde 49 kişinin bu bakteriden etkilendiği, bir kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı.

Sığır eti köftesi ve soğanın bakteriyi taşıyabileceği, ancak kesin bir bilgi olmadığı belirtilirken, McDonald's'ın bazı eyaletlerde şüpheli malzemelerin kullanımını ve bu hamburgerlerin satışını durdurduğu aktarıldı. Soruşturmanın devam ettiği de vurgulandı.

Borsada hisseleri düştü

ABD'li hızlı servis restoran zinciri McDonald's'ın hisseleri, 10 eyaletteki restoranlarında üretilen hamburgerlerde koli basili (E.Coli) tespit edilmesinin ardından sert bir düşüş yaşadı. Şirketin New York Borsası'nda işlem gören hisseleri, TSİ 16.30 itibarıyla yüzde 7,4 değer kaybederek 291,51 dolara geriledi.

Bu düşüş, ABD'deki 10 eyalette McDonald's ürünlerinde koli basili bakterisinin tespit edilmesinin ardından meydana geldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —