Tarih: 18.09.2024 08:23

Meksika'nın seçilmiş başkanı Ukrayna'yı ziyaret etmeyi reddetti

Facebook Twitter Linked-in

Meksika'nın seçilmiş Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin daveti üzerine Ukrayna'ya gitmeyi reddetti. Sheinbaum, bunu daha önce Excelsior'a verdiği röportajda dile getirdi.

Sheinbaum, Ukrayna'yı ziyaret etme planlarıyla ilgili bir soruya yanıt verirken, "Böyle düşünmüyorum. Tekrar ediyorum, dış politika ve Anayasa ilkeleri doğrultusunda hareket ediyoruz." dedi.

"Dış politikamız Anayasa tarafından tanımlanmıştır. Çok açık, onurlu ve barışçıldır. Çatışmalara barışçıl çözüm arama ilkeleri dış politikamızın temelini oluşturacaktır. Bu bizim politikamızdır ve bu şekilde kalacaktır," dedi seçilmiş başkan.

Meksika'nın Quito Büyükelçiliği'ne yönelik saldırının ardından Meksika'nın Ekvador hariç tüm ülkelerle diplomatik ilişkilerinin devam ettiğini kaydetti.

 

Sheinbaum, "Benim durumumda asıl görevim Meksika'da hüküm sürmek; önemli gördüğümüz bazı uluslararası etkinliklere katılacağım, ancak çok fazla seyahat etmeyeceğiz, sorumluluğumuz burada" diyerek, Brezilya'daki G20 zirvesine katılmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Excelsior ile daha önce yaptığı röportajda, Meksikalı yetkililerin "Kiev'in bağımsızlığı için mücadele ettiğini" kabul etmelerini talep etti ve "birisinin durumu Meksikalılara açıklayacağını" umduğunu söyledi. Ayrıca, Meksika'nın mevcut Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un Ukrayna'yı ziyaret etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, Başkan Seçilmiş Claudia Sheinbaum'un da ülkesini ziyaret etmesi için davetini iletti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —