Tarih: 17.09.2024 08:52

Meta Corporation, platformlarındaki RT ve Rossiya Segodnya hesaplarını engelliyor

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Federasyonu'nda aşırılıkçı olarak tanınan Meta Corporation, RT ve Rossiya Segodnya medya grubu da dahil olmak üzere platformlarındaki bir dizi Rus medya kuruluşunun hesaplarını engelledi. NBC , Meta temsilcisinin açıklamasına atıfta bulundu.

Meta'daki bir sözcü yaptığı açıklamada, "Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, Rus devlet medya kuruluşlarına karşı devam eden yaptırımlarımızı genişlettik. Rossiya Segodnya, RT ve diğer ilgili kuruluşlar artık yabancı müdahale faaliyetleri nedeniyle küresel olarak uygulamalarımızdan yasaklandı" dedi.

Meta, TASS'ın yorum talebine henüz yanıt vermedi.

ABD Hazine Bakanlığı, 4 Eylül'de RT TV kanalının genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan ve iki yardımcısına yaptırımlar uyguladığını duyurdu. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı, Rossiya Segodnya medya grubu, RIA Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly ve Sputnik ile çalışma kurallarını sıkılaştırıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yayınlanan istatistiklere göre, sözde kolektif Batı ülkeleri 2022'den bu yana Rus medya ve gazetecilerine karşı yaklaşık 150 farklı kısıtlama getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —