Tarih: 19.09.2024 08:16

Moskova şehir merkezindeki silahlı saldırıda iki kişi öldü, yedi kişi yaralandı

Facebook Twitter Linked-in

Soruşturma Komitesi, Moskova şehir merkezindeki Wildberries adlı online perakendecinin ofisinde gerçekleşen ve iki kişinin ölümü, iki polis memuru da dahil olmak üzere yedi kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının ardından Rusya Ceza Kanunu'nun beş maddesi uyarınca ceza davası açtı. Soruşturma Komitesi'nin Moskova Şehir Şubesi basın servisi TASS'a böyle söyledi.

Basın servisinden yapılan açıklamada, "Rusya Soruşturma Komitesi'nin soruşturma organları, Rusya Ceza Kanunu'nun 105. maddesinin 1. kısmı (cinayet), Rusya Ceza Kanunu'nun 105. maddesinin 2. kısmı (iki veya daha fazla kişiye yönelik cinayet teşebbüsü), Rusya Ceza Kanunu'nun 222. maddesinin (ateşli silahların yasadışı bulundurulması), Rusya Ceza Kanunu'nun 317. maddesinin (bir kolluk kuvveti mensubunun hayatına yönelik teşebbüs) ve Rusya Ceza Kanunu'nun 330. maddesinin 2. kısmı (keyfilik) uyarınca bir ceza davası başlattı" denildi.

Soruşturma Komitesi, 18 Eylül'de Moskova şehir merkezindeki Wildberries şirketinin ofisinde bir silahlı saldırının patlak verdiğini ekledi. Suç eylemlerini durdurmak için olay yerine gelen iki kolluk kuvveti görevlisi de dahil olmak üzere yedi kişi yaralandı.

Basın servisi, "İki kişi yaraları nedeniyle öldü" dedi.

 

Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Dedektifler ve adli bilimciler olay yerinde olayın tüm koşullarını belirlemek için çalışıyorlar. Tanıkları sorguluyorlar ve CCTV görüntülerini inceliyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —