Bugün, 16 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14292,93%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5960,53% 1,00
  • Ç. ALTIN

    9561,51% 0,87

Muğla'da Seydikemer Gençlik Evleri kapılarını gençlere açtı

Muğla'da Seydikemer Gençlik Evleri kapılarını gençlere açtı

GÜNDEM 3.06.2025 16:15:05 0
Muğla

Muğla Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacına destek olacak Seydikemer Gençlik Evi’ni hizmete açtı.

MUĞLA (İGFA) - Devlet yurdu bulunmayan Seydikemer’de, üniversite eğitimi için ilçeye gelen öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik önemli bir adım atıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Seydikemer Gençlik Evi, modern yapısı, konforlu yaşam alanlarıyla gençlere güvenli ve uygun koşullarda barınma imkânı sunuyor.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla gerçekleşen açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır ve vatandaşlar katıldı.

ÖĞRENCİLERE KONFORLU VE MODERN BARINMA ALANLARI

Seydikemer Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan, kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı bloktan oluşan tesis 1+1 (iki kişilik) ve 2+1 (üç kişilik) dairelerden oluşuyor. Her dairede en az 15 metrekare yaşam alanı sunulurken, öğrencilerin konforu için tüm detaylar titizlikle planlandı. Yaylı yatak, elbise dolabı, çalışma masası, yemek masası, mutfak gereçleri, fırın, ocak, davlumbaz, buzdolabı, çamaşır makinesi, klima, kesintisiz sıcak su, yüksek hızlı internet ve merkezi uydu sistemi gibi donanımlara sahip olan öğrenci evinde 24 saat güvenlik hizmeti ve kamera sistemi de bulunuyor.

Fiziksel yapısıyla öğrencilere konforlu bir yaşam alanı sunan gençlik evinde, mozaik, seramik, yağlı boya ve ebru gibi sanat dallarına yönelik çalışmaların yapılabileceği sosyal hizmet atölyesi de öğrencilerin kullanımına sunulacak.

GÜVEN: “AHMET BAŞKANIMIZ, ÖĞRENCİ BARINMA SORUNUNA KISA SÜREDE ÇÖZÜM SAĞLADI”

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ilçede gençlerin barınma ihtiyacına çözüm sunan gençlik evine ilişkin: “İlçemizde öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa Seydikemer Gençlik Evi önemli bir katkı sağlayacak. Ahmet Başkanımıza bu ihtiyacı ilettiğimizde, kısa sürede çözüm sağlayacağını ifade etti ve sözünü tuttu. Yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede bu modern ve konforlu yapı öğrencilerin hizmetine sunuldu. Başta Sayın Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

BAŞKAN ARAS: “ATA’MIZIN ÇOK GÜVENDİĞİ VE ÜLKEMİZİ EMANET ETTİĞİ GENÇLERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ ”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Seydikemer’e kazandırılan gençlik evi açılışında yaptığı konuşmada, gençlere yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini vurguladı. Başkan Aras, “Seydikemer’e gençlerimizin faydalanabileceği güzel bir tesis kazandırdık. Ancak burada yapılanları yeterli görmüyoruz. Ülkemizin her köşesinde gençlerimizin, çocuklarımızın ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları hep birlikte karşılayacağız.” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam ettiklerini belirten Başkan Aras, “Atamızın yolunda ilerleyerek vatanımıza ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı. Yeni açılan öğrenci evinde gençlerin her türlü konforunun düşünüldüğünü belirten Başkan Aras, “Fiziki koşulların yanı sıra internet erişimi gibi teknolojik ihtiyaçlar da sağlandı. Öğrencilerimizin ulaşım ücretini 1 TL’ye indirdik. İmkânlarımız dahilinde gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle

UEDAŞ'a 'Sürdürülebilirlik Büyük Ödülü'

Murat Emir’den Başsavcılığa Sert Tepki: “Yargı WhatsApp’tan Yönetilemez”

Bu artık tarih değil, yüzsüzlüğün tekrar baskısı.

İhale Dosyasında Vicdan Unutulmuş

Tarih mi tekerrür ediyor, yoksa iştah mı büyüyor?

Yerli Malı Haftası nedeniyle minikler ekmek yapmasını öğrendi

Meteoroloji'den yağmur, kar ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: Bir işçi öldü

Washington Karayipler'de askeri yığınağı artırıyor

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

DİLOVASI’NDAKİ YEŞİL PASAPORT SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNDE

Kuzey Kordofan'da şiddetli çatışmalar: BM'den Sudanlı mülteciler için acil yardım çağrısı

Gazze'den 10 esir serbest bırakıldı

Batı Şeria'da işgal baskını: 16 yaşındaki çocuk şehit oldu

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

HAMAS: Yeni soğuk hava dalgası Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Kayseri Kartal kKavşağı'nda ihale zamanı

Rasim Arı'dan Nevşehir Emniyet Müdürü Karaman'a ziyaret

Siyonist rejim ateşkesi ihlal ediyor: Gazze'nin doğusuna yoğun saldırı

“Milli” Kumar…

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

HİZMETİN ADI SADAKATTİR

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

Erzurum’da Stadyum Belirsizliği Tepki Çekiyor: “Oylamayı Bırakın, Net Adım Atın”

MHP den Erzurum birlikteliği istişaresi

Anahtar Parti’den MMO Erzurum’a Sanayi ve İstihdam Ziyareti

Bilecik'te Vali Sözer'den öğrencilere ziyaret

Türkiye'nin ve Gölcük’ün gururu oldu

Ankara, 'Köklerden Geleceğe Nefes' Projesiyle Yeşeriyor

YKS ve LGS için beceri temelli yeni soru modeli uygulanacak

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Ankara 'Köklerden Geleceğe Nefes' oluyor

Sakarya SASKİ farkındalık eğitimlerine devam

Eskişehir Büyükşehir Personeline Hizmet İçi Eğitim

Bursa'da lise öğrencileri 'Geleceğe Yapay Zeka ile Hazırlan' programında buluştu

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personeline hizmet içi eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR