-
BIST 100
15934,52%-1,18
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,37% 0,13
-
GRAM ALTIN
6370,19% -0,83
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 17. yılında kabri başında anıldı
ANKARA (PERRE) - Sibel TURAN-Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 17. yılında kabri başında anıldı.
Şehit Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, şehadetinin 17. sene-i devriyesinde kabri başında dualarla anıldı. Büyük Birlik Partisinin Genel Başkanı Mustafa Destici, Aşr-ı Şerif okuyarak dua etti; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden getirilen bayrak ve toprağı Yazıcıoğlu'nun kabri başına bıraktı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009 tarihinde şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, şehadetinin 17. yılında dava arkadaşları ve sevenleri tarafından Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında dualarla anıldı. Gerçekleştirilen anma programına Genel Başkanı Mustafa Destici, parti yöneticileri, Alperenler, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda dualar edildi. Törende konuşan Genel Başkan Destici, şehit genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı boyunca milletine ve devletine bağlı bir mücadele yürüttüğünü belirtti. Şehit genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ortaya koyduğu dava şuurunun ve ilkelerin bugün de yollarını aydınlatmaya devam ettiğini ifade eden Destici, Yazıcıoğlu'nu her zaman rahmet, minnet ve özlemle anacaklarını vurguladı.

Şehit Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası uğruna mücadele ettiğini belirten Mustafa Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu, tam bir iman eriydi. İçi İslam, bedeni ise Türk'tü. Dışı içine teslim olmuştu. Muhsin Başkan, hayatını Allah'ın peygamberimize ve onun da bize tebliğiyle yeryüzüne indirdiği Kur'an'a göre yaşadı. Kur'an ahlakına sahipti. Tam bir Müslüman'dı. Bu hususlardan asla taviz vermedi. Davası; Allah, Kur'an, Resullullah, İslam ve Türklük davasıydı. Son nefesine kadar da bu davası ve ülküsü uğrunda mücadele etti, şehit oldu" ifadelerini kullandı.
Anma programı kapsamında Yazıcıoğlu'nun kabri başına karanfiller bırakılırken, vatandaşlar da dua ederek yâd etti. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen bir vatandaş, Kıbrıs Şehitliği'nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı'nı ve toprağını Yazıcıoğlu'nun mezarına bıraktı.
Kaynak : PERRE
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Bursa'da edebiyatla kadın hikayelerine yolculuk
Konya'da 'Balkonlar Bostan Olsun' yaygınlaşıyor
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
En iyi pedallar Dünya Şampiyonası için Sakarya’da seçilecek
Yükleniyor










