-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,30% 0,02
-
EURO
51,49% 0,37
-
GRAM ALTIN
6327,77% -1,22
-
Ç. ALTIN
10757,95% -3,57
Olgun gençler, Yaşlılara Saygı Haftası’nda hünerlerini sergiledi
Olgun gençler, Yaşlılara Saygı Haftası’nda hünerlerini sergiledi
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Aktif Yaşam Merkezi sakinleri, ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında birbirinden renkli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı.
BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Aktif Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programlar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.
Etkinlikler, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galeri’ndeki sergi ve Tayyare Kültür Merkezi’ndeki konserle devam etti.
Huzurevi sakinleri tarafından hazırlanan eserlerden oluşan serginin açılışında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen katılan Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız'ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Düşünsel Şentürk, Büyükşehir bürokratları ve olgun gençler yer aldı. Sergiyi gezen Başkanvekili Saldız, eser sahipleriyle sohbet ederek çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Serginin ardından etkinlikler ‘Huzurevi Korosu’ konseriyle devam etti. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Şef Kemal Alevli’nin yönetiminde Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiren olgun gençler, ikinci bölümde ise şef Kemal Kamalı yönetiminde solo ve koro halinde eserler icra etti. Huzurevi sakinleri, sergiledikleri başarılı performansla dinleyenlerden büyük alkış aldı.
Konser sonunda konuşan Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, olgun gençlerin kent yaşamı içinde daha güçlü biçimde yer almaları, sosyal ve kültürel hayata daha aktif katılmaları ve kendilerini değerli hissetmeleri gerektiğini belirtti.
Büyüklerimizin geçmiş ve gelecek arasında kurulan en güçlü köprü olduğunu söyleyen Saldız, düzenlenen etkinliklerin dayanışmanın, moralin, aidiyet duygusunun ve birlikte yaşama kültürünün güçlü bir yansıması olduğunu dile getirdi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya ise sergideki eserlerin her birine titizlikle sahip çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkanvekili Saldız, sanatçılara hediye takdim etti.
Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı
Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi için çağrı: Naaşı eski yerine getirilsin
Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı
Prof. Dr. Tarhan: Basit ama anlamlı bir yaşam tarzı sürmek, uzun ömrün sırrıdır
Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 16 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu
Mardin’de 47 çift dualar eşliğinde umreye uğurlandı
Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Şanlıurfa’da trafo patladı: 3 araç küle döndü
Slovenya'da akaryakıt satışına kısıtlama
Moskova-Tahran hattında yeni görüşme: Nükleer tesislere yönelik saldırılar kabul edilemez
DMM'den “araç içinde telefon tutucu ve koku yasaklandı” iddialarına yalanlama
Yeme bozuklukları, içsel denge ve çatışmanın bir yansıması!
Kayseri’de Açık Hava Buz Pateni Pisti bayramda ilgi odağı oldu
‘Zer-i Nab’ tezhip sergisi Bursa’da ziyarete açıldı
Bursa Yenişehir’de Ramazan ayında dayanışma ruhu güçlendi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er personelle bayramlaştı
Sudani: Irak olarak, İran ve ABD arasında arabuluculuk yapabiliriz
TEKNOFEST şampiyonlarından Başkan Genç’e ziyaret
Ordu Fatsa’da beton yol konforu Bucaklı’ya ulaştı
Aydın'da dev yatırımın ilk etabı tamamlandı
Borçlandırma işlemleri için son 3 gün uyarısı
Fransa'da yerel seçimlerin ikinci turunda sonuçlar netleşti
Yalova'da hizmetler tam not aldı
Uludağ'da "kar" bilançosu rakamlara yansıdı: 58 yaralı, 83 mahsur
Demir-Çelik ihracatında şubat verileri açıklandı
Arnavutluk'ta siyasi gerilim sokaklara yansıdı: Protestocular başbakanın konutunu hedef aldı
Tüm okullarda yarın ilk ders: "Finansal Okuryazarlık"
Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Yapay zekâ skandalı: Ünlü gazeteci sahte alıntılar nedeniyle görevden alındı
Yükleniyor











