Tarih: 01.10.2024 14:13

ÖSYM duyurdu! ALES başvuruları başladı

Facebook Twitter Linked-in

ALES'e girecek öğrenciler dikkat. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin duyurusuna göre ALES başvuruları başladı. ALES 17 Kasım 2024 tarihinde yapılacak.

ALES'e girecek vatandaşları ilgilendiren haber Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES'in başvurularının başladığını duyurdu. ALES başvuruları bugün başladı. ALES'in sınav tarihi ise 17 Kasım oldu. Peki ALES sınav başvuruları nereden yapılılıyor? İşte ALES'e girecek vatandaşları ilgilendiren haberin ayrıntıları...

ALES BAŞVURULARI BAŞLADI

ÖSYM duyurdu! ALES başvuruları başladı - Resim : 1

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 17 Kasım'da uygulanacak 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/3) başvuruları başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sınava başvurular bugünden itibaren 9 Ekim'e kadar yapılabilecek. Adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından sınava başvurabilecek.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES Türkiye'de yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —