Tarih: 20.09.2024 08:08

Palandöken “Kentsel Dönüşüm”de örnek olacak…

Facebook Twitter Linked-in

Palandöken “Kentsel Dönüşüm”de örnek olacak…

Kentsel Dönüşüm kapsamında 2024 ve sonrası yılları Palandöken için milat kabul eden Başkan Sunar daha önceden planlayıp, hazırlıklarını tamamladıkları “Kentsel Dönüşüm” atağını bu dönem tamamlamaya büyük gayret gösterecekleri amacında olduklarını belirtti.

 

 

Tum1habermedya/medyadogu.com/yerel/belediyeler/kentseldönüşüm/Palandöken

Palandöken ilçesinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Modern kentleşmenin, Palandöken ilçesindeki ilk yerleşim yerleri olarak kabul edilen Yenişehir Semtindeki bloklar yıkılarak, yerlerine daha kaliteli ve günün şartlarında kabul gören standartlarda yeni binalar yapılıyor.

“Bu yerler ilimizde bazı yerlerde olduğu gibi Palandöken İlçemizde de 1980 yılında modern yapılaşmanın ilk başladığı yerler olarak bilinmektedir. O günün şartlarına, deprem ve yapı/imar uygulamaları standartlarına uygun olarak yapılmış olan bu yerlerin geçen zaman sürecinde miadını tamamlayarak deprem açısından risk oluşturan alanlar haline geldiğini” ifade eden Palandöken Belediye Başkan ı Av. Muhammet Sunar, eski yapılar şimdi yenileniyor dedi. 

 

 

Sunar; TOKİ nin desteklediği kentsel dönüşüm projeleriyle, ev sahiplerinin ve ilgili müteahhitlerin anlaşması sonrasında, yapılan imar planları nedeniyle cazibe kazanan bu yerler kendisini yeniler hale gelmiş bulunmaktadır. Bu amaçla ilk etapta 13 bloğumuzun yıkımını gerçekleştirerek sonrasında 100 ün üzerinde binamız için aynı işlemi uygulayarak depreme dayanıklı yapı stokumuzu artırmak istiyoruz, dedi.

Kentsel Dönüşüm çalışmaları yanı sıra asfalt ve çevre düzenlemesi çalışmalarını da ara vermeden devam eden Palandöken Belediyesi,  bahçe zemininde yaşanılan sıkıntılarından dolayı öğrencilerinin mağdur olduğu Abdurahman Gazi Mahallesinde bulunan TOKİ İ.Ö.O nun bahçesinin asfaltını yaptı. Asfalt çalışmalarına katılan Palandöken Belediye Başkan Muhammet Sunar çalışmalarının artarak hız kesmeden devam edeceğini belirtti.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —