-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,98% -0,04
-
GRAM ALTIN
7307,83% -0,38
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Pezeşkiyan:Bölge sınırlarının değiştirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez
Cumhurbaşkanı, bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünün korunmasının İran İslam Cumhuriyeti'nin dış politikasının temel ilkelerinden biri olduğunu belirterek," Bölge sınırlarının değiştirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez ve bölge dışı güçlerin bazı hareketleri, bölge ülkeleri arasında birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi ve her türlü anlaşmazlıktan kaçınılması gerekliliğini zorunlu kılmaktadır." açıklamasında bulundu.
Mesud Pezeşkiyan bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Dış Politika İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Hikmet Hacıyev ile yaptığı görüşmede, İran ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin komşuluk ilişkilerinin unsurlarına ilaveten kardeşlik ve akrabalık ilişkilerine dayandığını belirterek, İran İslam Cumhuriyeti'nin çeşitli ekonomik, siyasi, kültürel, savunma ve güvenlik alanlarında ikili ilişkileri güçlendirme arzusunu vurgulayarak "Ayrıca ticaret ve ulaşım alanındaki engellerin hızla kaldırılmasını da vurguluyoruz ve iki ülke arasındaki deneyim alışverişini memnuniyetle karşılıyoruz."dedi.
Pezeşkiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin tüm İslam ülkeleri arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve sinerji yaratılması ve İslam dünyasının gücünün artırılmasını amaçladığını belirterek, "İçeride birlik ve beraberlik yaratmanın yanı sıra komşu ülkeler ve İslam ülkeleriyle ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz, çünkü Müslümanlar arasında herhangi bir anlaşmazlık ve ayrılık ortaya çıkmasının düşmanların müdahale etme ve ayrılık yaratma hevesini artıracağına inanıyoruz." ifadesine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı, görüşmenin bir başka bölümünde, Sağlık Bakanlığı görevindeyken Azerbaycan'a yaptığı ziyarete değinerek, "Azerbaycan'a gittiğimde kendimi kendi ülkemde gibi hissettim ve uygun bir zamanda ülkenize tekrar geleceğim" dedi.
Pezeşkiyan ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Tahran'da ağırlamaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de bu görüşmede Dr. Pezeşkiyan ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İlham Aliyev'in sıcak selamlarını Cumhurbaşkanı'na iletti ve ayrıca İslam Devrimi'nin 46. zafer yıl dönümünü kutlayarak "Azerbaycan'ın dost ve kardeş ülkesi olarak İran İslam Cumhuriyeti bizim için büyük önem taşıyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin seviyesini yükseltmek istiyoruz ve bugün bu hedef için zemin hazır."ifadesini kullandı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı sözlerinin sonunda "İran İslam Cumhuriyeti ile komşu olan ülkeler arasında, Azerbaycan'ın İran ile işbirliğini ve ilişkilerini geliştirmek için en kararlı ülkelerden biri olduğunu güvenle söyleyebilirim." ifadesinin altını çizdi
BIGG GARAJ'dan girişimcilere dev yatırım
Kırgizistan Büyükelçisi'nden Başkan Arı'ya ziyaret
Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı
Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi
Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi
Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı
Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı
Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı
Manisa'daki kavgada hayatını kaybeden 2 kişi defnedildi
İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı
Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı
Etiyopya'da heyelan: 30 ölü
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi
Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu
Malatya'da çatı yangını
Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü
İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi
İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı
Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı
İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti
Yükleniyor











