Tarih: 23.05.2024 08:00

Putin, American Express bankasının tasfiyesini emretti

Facebook Twitter Linked-in

Çarşamba günü yasal düzenlemeler portalında yayınlanan bir belgeye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, American Express bankasına Rusya'daki işlerini "gönüllü tasfiye" hakkı verdi .

Kararda tasfiye sürecinin tam olarak nasıl ve ne zaman gerçekleşeceği belirtilmedi.

Belgeye göre karar, Putin'in Ağustos 2022'de imzaladığı , "bazı yabancı devletlerin ve uluslararası kuruluşların düşmanca eylemleriyle" bağlantılı olarak finans ve enerji sektörlerinde özel ekonomik önlemlere ilişkin kararnameye uygun olarak geliyor .

Ekim 2022'de Putin, aralarında American Express'in de bulunduğu, başkanın özel izni olmadan hisse veya sermaye işlemleri yasaklanan 45 yabancı sermayeli kredi kurumunun listesini onayladı.

American Express, Mart 2022'de Ukrayna ihtilafına ilişkin Batı yaptırımları ışığında Rusya ve Beyaz Rusya'daki tüm operasyonlarını askıya aldığını duyurdu. Karar, ABD'li ödeme firmaları Visa ve Mastercard'ın da benzer bir hamlesini takip etti.

O zamandan beri, küresel olarak verilen AmEx kartları artık Rusya'da çalışmıyor, Rusya'da yerel olarak verilen kartlar ise American Express küresel ağında ülke dışında çalışmıyor.

American Express, American Express Küresel Kurumsal Ödemeler iş bölümünün bir parçası olarak 2008'den beri Rusya'da faaliyet gösteriyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —