Tarih: 07.10.2024 08:55

Putin doğum gününü görev başında kutlayacak

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün doğum gününü kutluyor ve 72 yaşına giriyor. Bu, onun en yüksek devlet makamında kişisel bayramını kutladığı 21. kez olacak.

Önceki yıllarda olduğu gibi, devlet başkanı doğum gününü işyerinde kutlayacak. Putin, kural olarak, sabah saatlerinde yabancı liderlerden telgraflar ve telefon görüşmeleri şeklinde tebrikler almaya başlıyor. Günün ilk yarısında, bir dizi özel çalışma toplantısı planlanıyor. Akşam, Putin, Salı günü yapılacak zirve öncesinde Moskova'da toplanan BDT devlet başkanlarıyla bir araya gelecek.

 

Çalışkan lider

 

 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'a göre, başkan bir gün bile tam dinlenmeyi göze alamıyor. Bir gün içinde bile, başkanın çalışma ve dinlenme için belirli saatleri yok - gerekirse geceleri bile rapor alıyor. Sonuç olarak, sözcüye göre Putin "günün her saati görev başında."

 

Hiçbir gösterişli kutlama yok

 

··Putin doğum günü hakkında asla kamuoyuna konuşmaz ve konuya gereksiz yere dikkat çekmekten kaçınmaya çalışır. "Doğum günüm, ulusal bir tatil değil. Bana göre bu olayın önemini abartmak edepsizliktir," diye vurguladı devlet başkanı.·7 Ekim'i arkadaşları ve akrabalarıyla kutlamayı tercih ediyor. Yoğun programına rağmen başkan ailesi için en azından bir akşam ayırmaya çalışıyor. Ancak, BDT ülkelerinin liderleriyle toplantılar zaten iyi bir gelenek haline geldi.

 

Önemli hediyeler

 

Rus devlet başkanının tatili konusunda utangaç olmasına rağmen, hediyesiz olmaz. Ve yabancı liderlerden alınan hediyeler neredeyse her zaman ulusal bir tada sahiptir. Örneğin, 2022'de - 70. doğum gününde - Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko Putin'e bir Belarus traktörü hediye etti. Putin, 2017'de Türkmenistan'ın eski Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'dan Verny adında bir Alabai yavrusu aldı (Rus liderin köpekleri sevdiği bir sır değil ve kendisine böyle evcil hayvanlar verilmesi ilk kez olmuyor). Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ona, iki ülkenin simge yapılarının fonunda kendisinin ve Putin'in birlikte durduğunu gösteren el işlemeli bir yorgan kılıfı hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —