Tarih: 07.10.2024 14:52

Rus Dram Tiyatrosu Astrahan'da "Kaptan'ın Kızı" oyununu sundu

Facebook Twitter Linked-in

Azerbaycan Devlet Akademik Rus Dram Tiyatrosu, Astrahan'da düzenlenen III. Uluslararası Festival-Forum "Tiyatro Deltası"na katılarak, kültürler arası diyaloğun gelişmesine güçlü bir ivme kazandıran etkinliğin katılımcısı olarak diploma aldı. etnik gruplar arası ilişkilerin gelişim çizgisinin oluşumu.
 


Azadmedia.az'ın haberine göre, Azerbaycanlı sanat ustaları, St. Petersburglu yönetmen İgor Konyayev'in Astrahan Dram Tiyatrosu sahnesinde sahnelediği "Kaptanın Kızı" adlı oyununu sahneledi. Gösteri, "St. Petersburg Tiyatro Atölyeleri" uluslararası projesi çerçevesinde St. Petersburg Dış İlişkiler Komitesi, Yurtdışı Rus Tiyatroları Çalışanları Derneği ve "Baltık Evi" Tiyatro Festivali tarafından ortaklaşa düzenlendi. Oyunun prömiyeri Haziran 2023'te Bakü'de yapıldı. Oyun, Nisan 2024'te St. Petersburg'da düzenlenen XXVI Uluslararası Rus Tiyatroları Festivali "Rusya'da Buluşmalar" da ve Mayıs 2024'te en eski tiyatro festivali "Melichovo Baharı" çerçevesinde Çehov Malikanesi Müzesi'nde sunuldu.
 


Puşkin'in Azerbaycanlı aktörlerin çevirisine yönelik çalışmasına olan büyük ilgi, Astrahan Dram Tiyatrosu tiyatrosunda boş koltuk bulunmaması ve gösterinin sonunda seyircilerin Azerbaycanlı sanatçıları uzun süre ayakta alkışlaması da doğrulandı. .
 


Ayrıca Üçüncü Uluslararası Tiyatro Festivali "Delta"ya katılmak üzere Astrahan'a gelen Azerbaycan Devlet Akademik Rus Dram Tiyatrosu kolektifinin üyeleri, milli lider Haydar Aliyev'in anıtının önüne çiçek bıraktı. Sunum törenine tiyatro oyuncuları - "Kaptanın Kızı" oyununun katılımcıları, tiyatro yönetmeni - Azerbaycan Cumhuriyeti Onurlu Kültür Emekçisi, Rus hükümetinin "Puşkin Madalyası" ödülünü kazanan Adalat Hacıyev ve Azerbaycan diasporasının başkanı. Vahid Rahimov.
 


"Tiyatro Deltası" festivalinin adı, büyük bir nehrin yatakları gibi deltada kollara ve ayrı derelere ayrılan ve sonunda hepsi denize dökülen çeşitli tiyatro formları ve türlerinden gelmektedir. Bir sanat formu olarak genel tiyatro denizi. Festivalin genel konsepti Rus dramasının eşsiz dünyasına dalmaktır. Festival, Astrahan Oblastı hükümeti ve bölgesel Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle ulusal "Kültür" projesi çerçevesinde düzenleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —