Tarih: 03.06.2024 16:28

Rus eski futbol antrenörü Cherchesov, Kazakistan milli takımının başına geçiyor

Facebook Twitter Linked-in

Kazakistan Futbol Federasyonu'nun (KFF) basın ofisi Pazartesi günü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya milli futbol takımının eski teknik direktörü Stanislav Cherchesov'un Kazakistan milli takımının başına getirildiğini duyurdu.

Cherchesov'un KFF ile olan sözleşmesinin ayrıntıları hemen açıklanmadı.

Rusya'nın eski başantrenörü Cherchesov

60 yaşındaki Cherchesov, 2016 yazında milli futbol takımının başına geçti ve RFU (Rusya Futbol Birliği) ile Ağustos 2018'e kadar takımın baş antrenörü olarak görev yapmak üzere bir sözleşme imzaladı.

Temmuz 2018'de RFU, Cherchesov'un sözleşmesini iki yıl daha uzatma seçeneğiyle birlikte iki yıl daha uzattı. Rusya'yı yöneten futbol kurumunun Cherchesov ile ortaklığını sürdürme kararı, milli takımın 2018 FIFA Dünya Kupası'nda iç sahadaki başarılı performansının ardından geldi.

 

Cherchesov liderliğindeki Rus milli futbol takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turunda İspanyol takımını mağlup ederek eleme aşamasına ulaşmayı başardı ve ardından çeyrek finalde penaltı atışlarında Hırvatistan'a yenildi. Rusya'daki dünya şampiyonasında finale yükseldik.

Ancak Haziran 2021'deki 2020 UEFA Avrupa Kupası sırasında Cherchesov liderliğindeki Rusya milli takımı, yeni koronavirüsün küresel yayılması nedeniyle bir yıl ertelenen turnuvanın grup aşamasını geçemedi. Rus futbol takımı, Avrupa şampiyonası turunu B Grubu'nda oynadığı üç maçın ardından üç puanla tamamladı.

Aralık 2021'in sonlarında Cherchesov, Macaristan'ın Ferencvaros FC'sini yönetmek için bir sözleşme imzaladı. Cherchesov'un liderliğinde Macar futbol kulübü iki kez ülke şampiyonluğunu kazandı ve Ulusal Kupayı perçinledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —