Tarih: 03.07.2024 09:20

Rus güçleri Ukrayna'da bir ABD yapımı Abrams tankını daha imha etti

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Savunma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Ukrayna'daki özel askeri operasyon sırasında bir ABD yapımı Abrams tankını daha imha ettiğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tank Avdeyevka bölgesinde keşif amaçlı İHA tarafından tespit edilmiş ve daha sonra Msta-S kundağı motorlu top kullanılarak imha edilmişti.

Açıklamada, "Savaş Grubu Merkezi'ne bağlı topçu birlikleri, özel askeri operasyon sırasında Avdeyevka bölgesinde bir Abrams M1 tankını daha imha etmek için Krasnopol akıllı mühimmatını kullandı" denildi.

2S19 Msta-S, düşmanın çeşitli tipteki muharebe teçhizatını (topçu ve havan bataryaları, tanklar ve diğer zırhlı hedefler) ve insan gücünü yok etmek ve bastırmak, savunma mevzilerini, komuta merkezlerini, hava savunma ve füze savunma kabiliyetlerini imha etmek ve piyade ve tank rezervlerinin manevra kabiliyetini engellemek için tasarlanmış 152 mm'lik kundağı motorlu bir obüstür (çekili versiyonu Msta-B'dir).

 

Mühimmat türüne bağlı olarak 20 km ile 29 km arasında azami atış menziline sahip olan Msta-S, 50 mermilik mühimmat yükü taşıyabiliyor ve en az 500 km seyir menziline sahip.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —