Tarih: 23.05.2024 09:00

Rus muhalif, Batı’nın Putin’in savaşında “kaybettiğinden” söz ederek Ukrayna için korkunç bir senaryo anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Alman Bild’in Rusya servisinde çıkan habere göre Hodorkovskiy’nin varsayımlarına göre, ABD yardımı dikkate alındığında bile, Batı’nın savaş harcamalarının gerçek oranı “en iyi ihtimalle Putin lehine iki buçukta bir.”

Hodorkovskiy “Bu güç dengesiyle Ukrayna yıl sonuna kadar Harkov’u kaybedecek, gelecek yılın ortalarında ise Odessa’nyı. 2025’in sonunda güç oranı 10-15’e karşı 1 olacak. 2026 ortalarında Ukrayna’da sadece gerilla savaşı devam edecek ve Polonya tarafından temsil edilen NATO birlikleri oraya girerse Lviv kalacak. Durumun umutsuzluğuna rağmen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kahramanca direnmesi durumunda bu en iyi senaryodur” dedi.

Rus muhalif, Putin’in Çin lideri Xi Jinping’in “ülkeler arasında işbirliği için yasak alan olmadığını” söylediği Çin ziyaretini de hatırlatarak “Eğer demokrasiler birleşmek ve kararlı bir şekilde karşı çıkmak istemiyorsa, diktatörlükler de artık korkmaz. Ve lütfen unutmayın: Putin’in bölgeye ihtiyacı yok, Putin’in iç amaçlar için bir savaşa ihtiyacı var ve zayıf Batı bunun için mükemmel bir hedef.” dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —