Tarih: 25.06.2024 13:18

Rusya yaptırımları ele alacak ve ona zarar verme girişimleriyle başa çıkacak

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Rusya'nın yeni yaptırımlardan kurtulacağını ancak halkına zarar vermeye yönelik bu girişimi unutmayacağını veya affetmeyeceğini söyledi.

"Bu hayatta kalacağız. Ama sadece affetmeyecek ve unutmayacağız, iyi bir anımız var. Halkımıza zarar verme niyetine cevap vermeden ayrılmayacağız."

Medvedev'e göre Artek uluslararası çocuk merkezine yönelik yaptırımlar hariç, yeni yaptırımları "listelemek bile sıkıcı". Ona göre Avrupalı ​​siyasetçiler "sıkıcı ve yaratıcılıktan uzak, bir kez daha kendilerini tekrarlayarak" kendi ülkelerinin ve halklarının çıkarlarını feda ederek çalışıyorlar. Kısıtlamaların Rusya'ya "AB vatandaşlarına ve şirketlerine kıyasla çok daha az zarar verdiğini" de sözlerine ekledi.

Medvedev, geçen yılın sonunda "Avrupa'nın Rusya karşıtı yaptırımlardan kaynaklanan toplam kaybının yaklaşık 1,5 trilyon dolara ulaştığını", Rusya'nın ise Asya pazarlarına yöneldiğini ve kayıp gelirlerini telafi ettiğini söyledi.

 

"İşte bu yüzden Avrupa'da bir yandan yeni yaptırım paketlerini onaylarken diğer yandan Rus gazını almaya devam etmek zorundalar; bu onların tek cankurtaran halatıdır" dedi. Medvedev, "Kendi gömleğiniz vücudunuza daha yakın. Ancak gömleğiniz yıpranıyor" diye ekledi. "Dolayısıyla 14'üncü yaptırım paketi hedefe ulaşmayacak, ancak yeni bir düşmanlık eylemi olacak" diye tamamladı.

AB yaptırımlarının 14'üncü paketi 24 Haziran'da onaylandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —