Tarih: 06.10.2024 14:48

Rusya'daki uluslararası festival Azerbaycan tiyatrosunun gösterisiyle açıldı

Facebook Twitter Linked-in


Azerbaycan Devlet Akademik Rus Dram Tiyatrosu kolektifi, Rus şair Aleksandr Puşkin'in doğumunun 225. yıldönümüne ithaf edilen "Rusya'da Buluşmalar" adlı XXVI. Uluslararası Rus Tiyatroları Festivali'nde büyük bir başarıyla sahne aldı.

Festival, Rusya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Kazakistan, Özbekistan ve diğer ülkelerden grupların katılımıyla St. Petersburg'daki (Rusya) "Baltık Evi" tiyatro festivalinde düzenleniyor.
 


Uluslararası festival "Sonsuza kadar Puşkin" sloganı altında düzenleniyor ve bu nedenle burada sunulan performansların çoğu Rus şairine ithaf edilmiş ve onun düzyazı, şiir ve edebiyatına dayanmaktadır.

Festivalin açılışı, Azerbaycan Devlet Akademik Rus Dram Tiyatrosu kolektifi tarafından St. Petersburg yönetmeni İgor Konyayev'in sahnelediği "Kaptanın Kızı" oyunuyla açıldı.
 


Oyun, St. Petersburg Dış İlişkiler Komitesi, Yurtdışı Rus Tiyatro Çalışanları Derneği ve "Baltık Evi" Tiyatro Festivali'nin ortak organizasyonuyla uluslararası "St. Petersburg Tiyatro Atölyeleri" projesi kapsamında sahnelendi. Oyunun prömiyeri Haziran 2023'te Bakü'de yapıldı.


"Kaptan'ın Kızı", II. Catherine döneminde Emelyan Pugachev'in isyanı sırasında geçen Alexander Puşkin'in tarihi bir hikayesidir. Onur ve görev teması eserin üzerinden kırmızı bir çizgi gibi geçiyor.
 


Oyunun festivalin açılışında sergilenmesi halkta büyük ilgi uyandırdı, Azerbaycanlı oyuncuların performansı büyük alkış aldı ve pek çok olumlu eleştiri aldı.

Festivalin açılışı öncesinde bir basın toplantısı düzenlendiğini ve festivalin başkanı, "Baltık Evi" Tiyatro-Festival Genel Müdürü Sergey Shub, Azerbaycan Devlet Akademik Rus Dram Tiyatrosu Direktörü Onur Khadim, Bakan, Bakan olduğunu da belirtmek gerekir. Festivale Azerbaycan Kültür Başkanı Adalat Hacıyev'in yanı sıra diğer tiyatro başkanları da katıldı.
 


Adalat Hacıyev, düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycanlı oyuncuların İgor Konyayev ile büyük bir keyifle çalıştıklarını kaydetti.
Adalat Hajiyev, "Kaptanın Kızı" adlı oyunun tiyatromuzun tüm izleyicilerini bir araya getirdiğini vurguladı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —