Tarih: 27.09.2024 08:50

Rusya'nın ABD Büyükelçisi, Zelenski'nin ziyaretini 'Hollywood şovuna' benzetti

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoli Antonov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ABD'ye yaptığı ziyaretin kendisine bir Hollywood şovunu hatırlattığını söyledi.

"Zelenski'nin ABD ziyareti yerel yetkililer tarafından gerçek bir Hollywood gösterisi olarak sahneleniyor. Eski aktöre Dünya Örgütü kürsüsünden konuşma fırsatı verildi, ardından Washington'daki üst düzey ofislere götürüldü. Yönetim temsilcileri defalarca 'Ukrayna kazanmalı' dedi. Terörist rejime Amerikan vergi mükelleflerinin ceplerinden milyarlarca dolar ve rekor miktarda silah ve mühimmat vaat ettiler. Aynı zamanda Ruslara karşı yeni yaptırımlar duyurdular," dedi Rusya büyükelçiliğinin Telegram kanalında yayınlanan bir açıklamada.

"Burada, Amerika'nın 'liderliğinin' böyle bir gösterisinin ana sonucunun krizin daha da uzaması olduğunu gizlemeye çalışıyorlar. Yerel politikacıların alkışları altında, askerlerin ve sivillerin kanı akmaya devam edecek. Köprüler, okullar ve konut binaları havaya uçurulacak. Görünüşe göre, bu Zelenski'nin meşhur zafer planının özü," diye ekledi Antonov.

Zelenski, perşembe günü Washington'da görevden ayrılan ABD Başkanı Joe Biden ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris ile bir araya geldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —