Tarih: 06.09.2024 09:43

Rusya'nın üst düzey diplomatı Türkiye'nin BRICS'e katılma yönündeki ciddi niyetine dikkat çekti

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin BRICS grubuna katılma isteğinin arkasında ciddi bir yaklaşım gördüğünü söyledi.

Bakan, Türkiye'nin gruba üye olma planları hakkında yorum yapması istendiğinde RBC'ye verdiği röportajda, "Bir hükümet belirli bir adım attığını söylediğinde, bunun arkasında ciddi niyetlerin olduğunu varsayıyorum" dedi.

BRICS'te, belirli örgütlerin üyelerinin grupla bağ kurmasını yasaklayan hiçbir kural yok, diye ekledi Rusya'nın en üst düzey diplomatı. Türkiye'nin uzun süredir kitaplarda olan NATO üyeliği ve AB aday statüsüne atıfta bulundu. "Tam teşekküllü üyeler ve BRCIS ile çeşitli iş birliği biçimleri geliştiren ülkeler için asıl mesele, Avrupa Birliği'nin Ukrayna'da savunduğu değerlerden farklı olan ortak değerleri paylaşmaktır," diye vurguladı.

"Tüm BRICS üyeleri, BM Şartı'nın hükümlerine tümüyle ve birbiriyle bağlantılı olarak uymaya hazırdır. İsteğe bağlı veya rastgele bir temelde değil. Çünkü çok kutupluluğu oluşturan şey budur," diye sonlandırdı Lavrov.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —