Haberi Sesli Oku

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU: “NÜFUS YOK, MOBİL İLE İDARE EDİN”

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU: “NÜFUS YOK, MOBİL İLE İDARE EDİN”

Sağlık Bakanı Memişoğlu; özellikle yaz aylarında nüfusu katlanan Hafik’in Tozanlı Vadisi’ndeki sağlık evi ihtiyacı için, ilgili mevzuat gereği sağlık evi açılamayacağını belirtti, gezici ve mobil sağlık hizmetlerini işaret etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu; özellikle yaz aylarında nüfusu katlanan Hafik’in Tozanlı Vadisi’ndeki sağlık evi ihtiyacı için, ilgili mevzuat gereği sağlık evi açılamayacağını belirtti, gezici ve mobil sağlık hizmetlerini işaret etti. 

 

Sivas’ın Hafik ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Tozanlı Vadisi’ndeki köylerin sağlık evi talebine Sağlık Bakanı’ndan “Nüfus yok, mobil hizmet var” cevabı geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Tozanlı Vadisi’nde muhtarların ve yurttaşların sağlık evi talebini TBMM gündemine getirdi. Özellikle yaz aylarında bölgenin nüfusunun katlandığını ve bu durum dikkate alındığında sağlık evi ve personel ihtiyacının daha bir önem kazandığını vurgulayan Karasu, yöre muhtarlarının Beykonağı Köyü’ndeki sağlık ocağının tadilattan geçirilerek yeniden hizmete alınması yöndeki taleplerini bakanlığa iletti. Karasu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması talebiyle hazırladığı önergesiyle konuyu TBMM gündemine de taşıdı. 

“NÜFUS YOK, MEVZUAT İZİN VERMİYOR”

Karasu’nun önergesine yanıt veren Bakan Kemal Memişoğlu, ilgili mevzuat gereğince toplam nüfusu 500’ün üzerinde olan belde ve köylerde sağlık evinin açılabildiğini hatırlattı. Memişoğlu, “Beykonağı Köyünün nüfusu 169, Beykonağı Köyü çevresindeki Bayramtepe Köyü’nün nüfusu 76, Kılılcaören Köyü’nün nüfusu 54, Adamlı Köyü’nün nüfusu ise 67 olup, bölgedeki köylerin toplam nüfusu 366’dır” dedi. Mevzuat gereği sağlık evi veya aile sağlığı merkezi açılamayan mahalle, belde, köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlara gezici/yerinde sağlık hizmeti verildiğini belirten Bakan “Bu çerçevede, Tozanlı Vadisindeki köylere bölgeye Hafik Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı tarafından gezici sağlık hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca, Hafik Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan ve bünyesinde hekim ve sağlık personeli bulunan Mobil Sağlık Hizmeti Ekibince mobil sağlık araçlarıyla sağlık hizmeti verilmektedir” dedi.

“KİLOMETRELERCE GİTMEK ZORUNDA KALIYORLAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu ise özellikle yaz aylarında bölgenin nüfusunun büyük ölçüde arttığını hatırlatarak, bakanlığın bu durumu da dikkate alması gerektiğini belirtti. Sağlığın vazgeçilemez bir hak olduğunu ve bakanlığın bu haklı talebi duyması gerektiğini bir kez daha ifade eden Karasu,  önergesinde muhtarların da talebi olan Beykonağı’nda daha önce hizmet vermiş olan sağlık ocağının tadilattan geçirilmesi ve personel verilmesini ifade ettiğini, ancak bakanlığın bu konuya açıklık getirmediğini ifade etti. Karasu, olası acil durumlarda, mobil hizmetin yeterli gelmeyeceğini belirterek, “Acil bir durumda, mobil veya gezici hizmet yeterli olmayabilir. Bölgede yaşayan bir vatandaşımız hasta olduğunda, kilometrelerce uzaklıktaki sağlık evine gitmek zorunda kalıyor. Yaz aylarında bölgede nüfus çok artıyor, çetin kış aylarında da yine bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız var. Dolayısıyla hem maddi, hem de manevi olarak büyük külfetlerle karşı karşıya kalıyorlar. Mevcut sağlık evinin tadilatı yapılarak ve sağlık personeli atanarak yeniden hizmete alınması vatandaşlarımızın ortak talebidir” diye konuştu. 



Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Yazın

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Ağıralioğlu’ndan Adıyaman’da Kürtçe açıklaması: ‘Bizim milletimizin dilidir, Kürtlerin dilidir’ - Videolu Haber

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Yükleniyor