Haberi Sesli Oku

SAHİM-SEN'den sağlık hizmeti ve hukuk vurgusu

SAHİM-SEN

SAHİM-SEN'den sağlık hizmeti ve hukuk vurgusu

Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, Dünya Sağlık Günü'nde adil ve erişilebilir sağlık hizmetleri hakkını savunarak, sürdürülebilir çözümler için hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğüne vurgu yaptı.

İSTANBUL (İGFA) - Her yıl 7 Nisan'da kutlanan Dünya Sağlık Günü, sadece küresel sağlık politikalarını gündeme getirmekle kalmaz, aynı zamanda sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunların ve çözüm taleplerinin görünür kılınması açısından da önemli bir fırsat.

Sağlık sisteminde sürdürülebilir ve yapıcı çözümlere inandığını belirten Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘‘Her bireyin adil, erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını savunuyoruz. Bu sürecin temel taşı, hukukun üstünlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğüdür.’’ dedi.

Sağlık çalışanları toplumun sağlığını ayakta tutan, ağır sorumluluklar taşıyan fedakâr bireyler olduğunu ifade eden Akarken, bugün gelinen noktada; özlük haklarında gerileme,emekliliğe yansımayan ödeme kalemleri ,Ek gösterge Ek ödeme adaletsizliği, düşük nöbet ücretleri, idari izin dengesizlikleri, artan iş yükü ve her geçen gün daha da can yakan sağlıkta şiddet olayları ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

“Her gün hastalarına şifa olmaya çalışan sağlık çalışanları, ne yazık ki güvenlik kaygısıyla görev yapar hale gelmiştir” diyen Akarken, Sakarya’da bir hekimin muayene esnasında darp edilmesini örnek göstererek, “Bir hekimin görev başında şiddete uğraması, sadece sağlık çalışanlarına değil, doğrudan halk sağlığına da yapılan bir saldırıdır. Sağlık kurumlarında güvenlik önlemleri artırılmalı, sağlıkta şiddeti önleyecek caydırıcı yasalar kararlılıkla hayata geçirilmelidir. Toplumsal bilinç ve kamu desteği olmadan bu mücadele başarıya ulaşamaz. Sağlık emekçisi yalnız değildir!” ifadelerini kullandı.

TÜİK’in Mart ayı için açıkladığı yüzde 38,10’luk yıllık enflasyon ve ENAG’ın yüzde 75,20 oranı kamu çalışanlarının nasıl bir ekonomik dar boğaza sürüklendiğini açıkça gösterdiğini ifade eden Akarken, "Daha yılın ilk çeyreğinde enflasyon farkı oluşmuş durumda. Yeni yılın başında verilen maaş artışı çoktan eridi. Kamu emekçileri, artan hayat pahalılığı karşısında savunmasız bırakıldı. Bu noktada en büyük sorumluluk, toplu sözleşme masasında etkisiz kalan, memurun hakkını koruyamayan konfederasyonlardadır. O masa artık çözüm değil, doğrudan bir sorun haline gelmiştir" dedi.

Toplu sözleşme masasında gerçek temsilin sağlanmadığına vurgu yapan Akarken, “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek mümkün değil. Tüm kamu emekçileri, durdukları yeri değiştirmek zorundadır. Siyaset üstü, bağımsız sendikacılık anlayışımızla sağlık çalışanlarının sesini duyurmak ve haklarını savunmak için buradayız. Gelin sesinize ses olalım.” diyerek sağlık ve sosyal hizmet kolundaki kamu çalışanlarını SAHİM-SEN çatısı altına davet etti.



23 Nisan: Bir Ülkenin Kaderini Çocukların Gözlerine Yazdığı Gün

Anahtar İşleyene teslim…

“Palandöken’in Eteğinde Türk Motifleri Defilesi” Büyük Beğeni Topladı

Kınalandığımızın farkına ne zaman varacağız ki?

Taşıdığınız isme yakıştı mı şimdi? O zaman ya umursamıyorsunuz ya da farkında bile değilsiniz!

ERZURUM B.B. U-17 YAŞ GRUBU 3' ÜNCÜ HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

SERKANDAŞ SİGORTA BÜYÜKLER AMATÖR KÜME PLAY-OFF MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR

Tortum Spor seleyi suya verdi artık!

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN HORASAN VE PASİNLER ZİYARETLERİNDE ORTAK AKIL VURGUSU

Nedir bu DİRENÇ li KUL lardan çektiğimiz?

Makam koltuğu anaokulu öğrencilerine emanet

Okulların çehresi değişti çocukların yüzü güldü

Şahinkaya öğrencilerinden coşku dolu 23 Nisan kutlaması

Eğitimci Yazar Dr.  Ay: Yapay zekânın bilinçsiz kullanımı öğrencilerde tembelliğe yol açabilir

Minikler 23 Nisan'ı eğlenceli kutladı

Yazarlar: Kitap sevgisi evde ve okulda başlar

İDEV'den "En güvenilir sığınak, ailedir" seminerine davet

Çocuk Kitap Günleri 23 Nisan’da kapılarını açıyor

Diyarbakır’da taşımalı eğitimde skandal: Öğrenciler ayakta, devlet zararda

Girne Koleji Bursa'da büyüyor

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgâra dikkat!

Bakan Memişoğlu: 221 yaralı taburcu edildi

Ticaret Bakanlığı: Deprem sonrası emlak sektöründeki fırsatçılığa göz yumulmayacak

Irak ve İspanya güvenlik iş birliği anlaşması imzaladı

Çin ve İran, nükleer meselesi sorununu görüştü

İstanbul Valisi Gül: "Büyük deprem bekleniyor" paylaşımlarına suç duyurusunda bulunulacak

Silivri'de 3,7 büyüklüğünde deprem

AFAD, Deprem Bilim Kurulu üyelerinin Silivri değerlendirmesini paylaştı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze için askeri müdahale artık bir mecburiyettir

UNICEF: Afrika'daki fon kesintileri beslenme hizmetlerini aksatıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem açıklaması: Önümüzdeki süreç için gerekli talimatları verdik

Deprem sonrası parklara akın eden halkın büyük çoğunluğu evlerine döndü

Tekirdağ ve Kocaeli'de deprem nedeniyle okullar tatil edildi

Rusya, 21 İngiliz milletvekilini yaptırım listesine ekledi

Ne mutlu Türk’üm diyene!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Güneydoğu’daki ticari ve sanayi odalarından “Nusaybin Sınır Kapısı” açılması çağrısı

ABD, Yemen'in Hudeyde kentini bombaladı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ahır çöktü, 20 koyun telef oldu

127 artçı sarsıntı kaydedildi, ekipler 4 günde hasar tespit çalışmalarını bitirecek

DNA’mız her gün saldırı altında!

Görev silahıyla kazara kendini vuran uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: 6 Şubat'ın acısını yaşamış bir şehir olarak İstanbul'daki kardeşlerimizin yanındayız

Silivri'deki deprem nedeniyle Tekirdağ'da 28 kişi yaralandı

Deprem korkusuyla park ve bahçelere akın ettiler

Okul bahçeleri, spor salonları ve camiler İstanbul'da depremzedelerin hizmetine açıldı

23 Nisan'da çocuklar Gazzeli akranları için yürüdü

Büyükşehir, sivrisineksiz bir yaz için çalışıyor

Bakan Tunç: Deprem nedeniyle ceza infaz kurumlarımızda olumsuz bir duruma rastlanmamıştır

Enez için yol Haritası çağrısı: “Küçük dokunuşlarla büyük değişim mümkün”

Yükleniyor