Bugün, 15 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14292,93%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5960,53% 1,00
  • Ç. ALTIN

    9561,51% 0,87

Sakarya'da nehrin denizle buluştuğu noktada çalışmalar tam gaz

Sakarya'da nehrin denizle buluştuğu noktada çalışmalar tam gaz

GÜNDEM 27.04.2025 13:51:26 0
Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar tarafından Karasu’ya müjdelenen Yeni Mahalle Sahil Düzenleme ve Rekreasyon projesi için ilk adım düzenlenen törenle atıldı.

SAKARYA (İGFA)  - Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Karasu Yeni Mahalle’de başlattığı sahil düzenleme ve rekreasyon projesinin temeli atıldı.

Projenin Karasu’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Yusuf Alemdar, “Karasu’da Sakarya Nehri ile Karadeniz’in buluştuğu noktada hayata geçirdiğimiz proje ilçe turizmine katkı sağlayacak. İnşallah hizmet ve yatırımlarımız hızla devam edecek, şehrimiz nice eserlerle buluşacak” dedi.

Temel atma törenine Başkan Yusuf Alemdar’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali İnci, Murat Kaya ve Ümit Dikbayır, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fikret Bayhan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, bürokratlar, muhtarlar, bölge halkı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Karasu’da ilçenin kendine özgü değerleri ve güzelliklerini koruyarak daha ileriye taşımanın gayreti içinde olduklarını dile getiren Başkan Yusuf Alemdar, baharla birlikte sadece turizm sezonunu değil, şehrin tamamına yayılacak hizmet ve yatırım sezonunu da açtıklarını açıkladı.

Başkan Yusuf Alemdar, “Altyapıdan üstyapıya, sosyal donatılardan sahil düzenlemelerine kadar her alanda önemli projeleri hep birlikte hayata geçiriyoruz.Şehrimizin her bir noktasına eşit bir şekilde hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün Karasu’da Sakarya Nehri ile Karadeniz’in buluştuğu noktada yeni bir sahil alanı inşasının temelini atıyoruz. Yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme ve balık tutma alanları, peyzajı ve modern aydınlatmalarıyla Karasu’ya yeni bir sahil alanı kazandırıyoruz. Karasu’muza hayırlı olsun” dedi.

Karasu’yla ilgili gelecek planlarından bahseden Başkan Alemdar, “Karasu’da çok daha güzel günler bizleri bekliyor.Karasu’yu hak ettiği noktaya taşıyacağız.Sahil düzenleme projemizin yanı sıra altyapı çalışmaları kapsamında Kuyumculu, Küçükkarasu ve 32 Evler bölgelerine yönelik yeni çalışmalarıda gündemimize aldık. Karasu’da 2 yeni spor sahası yapacağız. Bütün bu hizmetlerle sahillerimizi, parklarımızı, sosyal yaşam alanlarımızı daha huzurlu ve konforlu hale getirerek, Karasu’da yaşayan hemşerilerimize ve burayı tercih eden tüm vatandaşlarımıza layık bir ortam sunmak istiyoruz” dedi.

Başkan Yusuf Alemdar sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şehir Kütüphanemiz yapım için ihaleye çıkacak. Bunun yanında 5 bin metrekarelik bir Bilim Merkezi de inşa edeceğiz.Şehir geneline yayılacak 700 milyon liralık spor yatırımı içinde düğmeye bastık.Sapanca Gölü çevresinde yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yolları projelerimize de başladık. Yakında gölün çevresi tamamen halkımızın rahatça dolaşabileceği modern bir alan haline gelecek” müjdelerini paylaştı.

AK Parti Milletvekili Murat Kaya, “Bizler de geçmişte belediye başkanlığı yaptık.Bir çivi çakabildiysek ne mutlu bize. Belediye hizmetini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da başlattığı belediyecilik anlayışıyla öğrendik.O ruhla çalışmaya devam ediyoruz. Sakarya’nın 16 ilçesinde Yusuf Başkanımızın öncülüğünde adil ve eşit hizmet üretiliyor.Bizler buna şahidiz. İlçe belediye başkanlarımızla birlikte Ankara’da her kapıyı çalıyor, Sakarya’nın ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Allah’ın izniyle bu gayretle şehrimize daha nice güzel hizmetler kazandıracağız” dedi.

AK Parti Milletvekili Ali İnci ise, “Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yusuf Başkanımızı özellikle tebrik ediyorum; iş bilenin kılıç kuşananın. Sakarya’nın her köşesinde hizmet üretiyor, bunu da görüyor ve takdir ediyoruz. Karasu’da başlattığı bu proje de hayırlı olsun. Hep birlikte Sakarya’mızı daha ileriye taşıyacak güzel işlerin devam edeceğine inanıyorum” dedi.

6 bin 380 metrekare alan içerisinde yürüyüş ve dinlenme alanı, bisiklet yolu, oturma grupları, balık tutma alanları, aydınlatmalar, peyzaj ve çevre düzenlemesi yer alan proje tamamlandığında nehrin döküldüğü nokta bölge turizminin en gözde alanı olacak.

Yorum Ekle

TÜRKİYE’NİN GENEL AFFA ACİL İHTİYACI VAR ADALET SADECE MAHKEME SALONLARINDA DEĞİL, TOPLUMUN TAMAMINDA TESİS EDİLMELİDİR

TÜRKİYE’NİN GENEL AFFA ACİL İHTİYACI VAR ADALET SADECE MAHKEME SALONLARINDA DEĞİL, TOPLUMUN TAMAMINDA TESİS EDİLMELİDİR

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

TBMM'de bütçe mesaisi sürüyor

Devlet Bahçeli’den 15 Aralık mesajı

Kocaeli'nin fidan desteği meyvelerini veriyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 4 gözaltı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için fırtına uyarısı

Uzmanlar açıkladı: Ekonomik koşullar altında sağlıklı beslenmek mümkün mü?

Adana'da asayiş uygulaması:500 kişi yakalandı

Malatya'da bir genç evinde ölü bulundu

Adana'da trafik denetimlerinde 11 bin 54 cezai işlem uygulandı

Malatya'da çok sayıda tarihi sikke ele geçirildi: 4 gözaltı

"Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek tarihi bir sorumluluktur"

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin sınır şehrine saldırılarını sürdürüyor

Adıyaman Kent Konseyi’nden Gölge Sanat Akademisi’nde şiir ve müzik dinletisi - Videolu Haber

Hizmet üretimi yıllık arttı, aylık geriledi! İletişim ve gayrimenkul hizmetleri revaçta

Antalya uluslararası kozmetik kongresine ev sahipliği yaptı

Gaziantep’in şampiyon sporcuları Başkan Şahin’i ziyaret etti

Umut Kervanı, Elazığ'da kapsamlı yardım dağıtımında bulundu

Fas’ta sel felaketi: Can kaybı 37'ye yükseldi

Yavuz Ağıralioğlu’ndan Mehmet Erdem’in ailesine vefa ziyareti

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İle Bir Araya Geldi

Tofaş’ın yıldız oyuncusu Lynn Kidd 6 hafta parkelerden uzak kalacak

Bilecik'te Vali Sözer'den öğrencilere ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

Erzurum’da Stadyum Belirsizliği Tepki Çekiyor: “Oylamayı Bırakın, Net Adım Atın”

MHP den Erzurum birlikteliği istişaresi

Anahtar Parti’den MMO Erzurum’a Sanayi ve İstihdam Ziyareti

Global Bakış Haber'den Anahtar Parti Yakutiye’ye Ziyaret

Bilecik'te Vali Sözer'den öğrencilere ziyaret

Türkiye'nin ve Gölcük’ün gururu oldu

Ankara, 'Köklerden Geleceğe Nefes' Projesiyle Yeşeriyor

YKS ve LGS için beceri temelli yeni soru modeli uygulanacak

Bursa’da lise öğrencilerine yapay zeka eğitimi

Ankara 'Köklerden Geleceğe Nefes' oluyor

Sakarya SASKİ farkındalık eğitimlerine devam

Eskişehir Büyükşehir Personeline Hizmet İçi Eğitim

Bursa'da lise öğrencileri 'Geleceğe Yapay Zeka ile Hazırlan' programında buluştu

 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi personeline hizmet içi eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR