-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Saygınlar Gölcük'te kapılarını araladı
Saygınlar Gölcük'te kapılarını araladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Saygınlar Kulübü’nün ikinci şubesi Gölcük’te kapılarını araladı. Resmi açılışı henüz yapılmayan kulüp, “Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında düzenlenen tanıtım etkinlikleriyle Gölcüklü vatandaşlarla buluştu.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli'de İhsaniye Mahallesi’nde konumlanan ve 65 yaş üstündeki bireylerin sosyal hayata aktif katılımını desteklemeyi amaçlayan kulüp, hafta boyunca çeşitli tanıtım programlarına ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda hem kulübün işleyişi hem de ilerleyen süreçte gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi veriliyor.
KUŞAKLAR ARASI ANLAMLI BULUŞMA
Yaşlılara Saygı Haftası’nın son gününde düzenlenen etkinlikte, kuşaklar arası etkileşimi güçlendirmek amacıyla özel bir program gerçekleştirildi. Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri ile Gölcük’ün büyükleri bir araya geldi. Öğrenciler, hazırladıkları el emeği hediyelerle büyüklerin gönlünü kazanırken, etkinlikte samimi ve duygu dolu anlar yaşandı. Gölcük’te açılışa hazırlanan Saygınlar Kulübü’nün hafta boyunca kurum, kuruluş ve dernekleri ağırlamayı sürdürmesi planlanıyor.
Etkinlikte konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Bahar Demirhan, Saygınlar Kulübü’nün 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik çok yönlü bir yaşam alanı olarak planlandığını ifade etti. Demirhan, kulüp bünyesinde kültür-sanat, akademi, yeşil sevenler, sağlıklı yaşam, beş çayı ve torun topluluğu olmak üzere toplam altı farklı topluluğun yer aldığını belirterek, merkezde sunulacak hizmetlerin zamanla daha kapsamlı şekilde deneyimleneceğini dile getirdi.
Modern ve erişilebilir yapısıyla öne çıkan tesis; çok amaçlı salonlar, eğitim alanları, dinlenme bölümleri ve açık alanlarıyla dikkat çekiyor. Günün büyük bölümünde hizmet vermesi planlanan kulüp, ileri yaştaki bireylerin güvenli ve konforlu bir ortamda vakit geçirebileceği şekilde tasarlandı.
SOSYAL, KÜLTÜREL VE EĞİTİM FAALİYETLERİ
Kulüp bünyesinde spor aktivitelerinden kültürel gezilere, eğitim programlarından sanatsal etkinliklere kadar geniş bir yelpazede faaliyetler düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca sağlıklı yaşam, teknoloji kullanımı ve sosyal iletişim konularında da çeşitli eğitimler verilecek.
Saygınlar Kulübü ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal hayattan kopmadan aktif, üretken ve kaliteli bir yaşam sürmeleri hedefleniyor. Gölcük’te hayata geçirilen bu yeni merkezin, ilçedeki ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor. Ulaşım açısından da kolaylık sağlayan merkeze; İzmit yönünden gelecek vatandaşlar 710 ve 710S hatlarını, Gölcük merkezden gelecekler ise 715, 716, 717 ve 718 numaralı otobüs hatlarını kullanarak ulaşım sağlayabilecek.
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Bursa Osmangazi’de kadın çalıştayı ile geleceğe yön verildi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Ankara–Bolu hattında kar mesaisi
ERZURUM’DAN BİR KEZ DAHA DÜNYA ve TÜRKİYE’YE "TAM BAĞIMSIZLIK" MESAJI
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
TOFAŞ ligin 24. haftasında parkeden mağlup ayrıldı
İstanbul Bakırköy'de sahne çiçek bahçesine dönüştü
Türkiye genelinde otizm farkındalığı Nisan ayı boyunca sürecek
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Haftanın vizyon filmleri izleyiciyle buluştu
Tokat–İzmir uçuşları başladı... İlk sefere su takı seremonisi
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Cezayirli Gazi Hasan Paşa’ya vefa... Kabristanlık yenileniyor, müze gemi projesi tamamlanıyor
Düzce Akçakoca'da trafik kazası: 1 yaralı
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Bakan Şimşek’ten beyan uyarısı: Gönüllü uyum şart!
Egeli yaş meyve sebze ihracatçıları üç koldan sürdürülebilirlik atağında
Ağrı’da su taşkınlarına müdahale
Trabzon Tanıtım Günleri coşkuyla tamamlandı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İçişleri Bakanlığı’ndan polis ve bekçi düzenlemesi
Yükleniyor











