Bugün, 10 Kasım 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Siirt’te "6-8 Ekim'den Aksa Tufanı'na Şehitlik ve Şehâdet" konulu etkinlik düzenlendi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, “Emperyalizm ve siyonizm el ele vererek iman edenleri yok etmeye çalışıyor. Tarihten ibret alıp üzerimize düşeni yaparsak, bu topraklarda bir daha benzer acılar yaşanmayacaktır,” dedi.

GENEL 9.10.2025 01:20:10 0
Siirt’te

HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "6-8 Ekim'den Aksa Tufanı'na Şehitlik ve Şehâdet" konulu etkinlik, Siirt Üniversitesi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Program, Kur’an tilavetiyle başlayıp sinevizyon, konuşmalar ve ilahilerle devam etti. Etkinlik, çocukların yaptığı toplu dua ile sona erdi.

Etkinlik, Mola Emin Tetik hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Eren yaptı. Ardından 6-8 Ekim 2014 tarihinde yaşanan olayları konu alan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

“Gazze, sadece Müslümanların değil; vicdanını kaybetmemiş tüm insanlığın meselesidir”

Konuşmasında 6-8 Ekim olaylarının arka planına ve Gazze’de yaşanan direnişe dikkat çeken HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Eren, “Bugün burada 6 -8 Ekim 2014 olaylarının arka planını konuşmak, şehitlerini anlamak ve anmak için bir araya geldik. Şehitlikten bahsederken şehitlerin ve şehitliğin diyarı Gazze’yi anmadan anlamadan geçemeyiz tabii ki. O Gazze ki gerçek imanın ve bu yolda bedel ödemenin ne olduğunu hepimize öğrettiği, öğretmeye devam ediyor. İki yılı aşkın süredir devam eden bunca katliama rağmen dünya 3 maymunu oynamaya devam ediyor. Halklar nezdinde oluşan bunca tepkinin, yürüyüşün, sloganların, filoların artık devletler düzeyine çıkması gerektiğini buradan özellikle vurgulamak istiyorum. Siyonistler ancak güçten anlarlar. Gazze artık sadece Müslümanların değil, vicdanını kaybetmemiş tüm insanlığın meselesi haline gelmiştir.” dedi.

“6-8 Ekim ve Aksa Tufanı, tarihimizin dönüm noktalarıdır”

Etkinliğin konuşmacılarından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, hem 6-8 Ekim olaylarının hem de 7 Ekim Aksa Tufanı’nın tarihsel anlamda çok önemli kırılma noktaları olduğuna vurgu yaparak, “Böyle bir süreçten geçiyoruz ki, tarihi anlamda dönüm noktasıdır. 6 -8 Ekim 2014 yılında vahşi bir katliam yaşandı. Biz bu katliamı hep gönlümüzde, yüreğimizde taşıdık. Fakat 7 Ekim 2023 tarihinde bu sefer 6 -8 Ekim olayları olarak ifade ettiğimiz Diyarbakır merkezinde, Kürdistan bölgesinde yaşanan hadiselerle kıyaslanamayacak derecede büyük hadiseler yaşadık. Gazze’de Filistin hakkının, Gazzeli mücahitlerin kahramanca 7 Ekim Aksa tufanıyla yepyeni bir sayfa açıldı. Tarihi bir dönüm noktası… Gelin görün ki kaderi ilahi, tevafuk ya da tarihi önemli günlerin birleştiği bir dönem. İki yılını doldurmuş Gazze kıyamını, siyonist işgalci teröristlerin yapmış olduğu katliama değinmeden geçemeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Emperyalizm ve siyonizm el ele vererek, iman edenleri ortadan kaldırmak istiyor”

Yahya Oğraş, konuşmasının devamında tarih bilincinin önemine değinerek gençlere çağrıda bulundu: “Biz niye tarih dersi alıyoruz? Biz tarihsel olayları niye okuyoruz? Ders çıkarmak, ibret almak için okuruz. Ve biz bu olayları anlatırken herkese mesaj veriyoruz diyoruz. Bakın hadiseler yaşandı. Bu mezalim yaşandı. Bu vandalizm yaşandı. Bu barbarlık yaşandı. Emperyalizm ve Siyonizm el ele, Allah'a iman edenleri ortadan kaldırmak için vampirce, vahşice, sadistçe katletmekten hiçbir şekilde bıkmadan, usanmadan ve bundan haz alarak yapmaya devam ediyorlar. Bu gencecik kardeşlerimizin benzeri olan kardeşlerimiz bir daha bu topraklarda vahşice can vermesin. Sevgili genç kardeşlerimiz, sevgili bacılarımız; biz bu hadiselerin arka planında kimlerin olduğunu görelim. Bunlar, bu hadiselerin arkasındaki baronların, küresel ve Siyonist güçlerin bizden ne istediklerini görelim. Uyanık olalım, aklımızı başımıza alalım. Yapacak çok işimiz var. Eğer biz bu noktada üzerimize düşeni yaparsak inanıyorum ki bundan sonra bu tür hadiselerin yaşanmasına da müsaade etmeyeceğiz.”

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Hidayet İlahî Grubu, okudukları ilahilerle salonda duygulu anlar yaşattı. Katılımcılar, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Programın sonunda, 6-8 Ekim ve Aksa Tufanı’nda şehit olanların isimleri temsili olarak verilen çocuklar sahneye çıkarıldı.

Küçük çocukların şehitler için yaptığı toplu dua, salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. (İLKHA)

Yorum Ekle

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

Prof. Dr. Cem Çetin, MAKÜ Tıp Fakültesi kurucu dekanı oldu

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Kırıkkale Belediyesi’nden emeklilere pazar desteği

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

MHP Adana Heyeti Ankara’da Bakanlarla görüştü

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı! Foça'da bir kişi kayıp!

Bulgaristan’dan Bilecik’e gönül köprüsü

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Antalya'da 102 sanatçıdan 102 eserlik sergi

Ertuğrul Gazi Konal ülkemize yakışır projeler üreteceğiz

PTT, 185 yaşında

Denizli’de ücretsiz veteriner danışmanlık hizmeti yaygınlaşıyor

Kocaeli’de tarımın geleceği için dev adım

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Foça’da yağış rekoru kırıldı! Ekipler seferber!

Bozbey: Üreten Bursa, daha güçlü bir Bursa demektir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Kocaeli’de UçakPark, Bilim Tutkunlarının Yeni Rotası

Ordu’da Genç Çiftçilere Seracılık Eğitimi

Ordu’nun genç çiftçileri seralarda eğitim aldı

Kocaeli'de UçakPark bilimin yeni rotası oldu

Artvin Valisi Ergün lise öğrencileriyle bir araya geldi

ÖSYM: YKS tercihleriyle ilgili iddialar gerçeği yansıtmıyor

Sakarya temel ilk yardım eğitimleriyle bilinçlendiriyor

TİMBİR Akademi'den Ücretsiz Yapay Zekâ İçerik Üretim Eğitimi

Sakarya Geyve Belediyesi'nde EKAP eğitimi

Öğretmenler 'Maarif Kongresi'ne hazırlanıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3

YAZARLAR