Bugün, 7 Temmuz 2024 Pazar
  • BIST 100

    10851,78%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Yargılama sürüyor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın dördüncü gününde yargılamalar devam ediyor.

GÜNDEM 4.07.2024 11:03:00 0
Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Yargılama sürüyor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın dördüncü gününde yargılamalar devam ediyor. Davadan anlık gelişmeler haberimizde.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın dördüncü celsesi başladı.

10:33SANİYE ATEŞ FENALAŞTI

Beyanları sırasında Saniye Ateş fenalaştı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş de,
"Bu kadın burada ölürse bunun hesabını hepinizden sorarım" dedi.

10:26MÜŞTEKİLERİN BEYANI ALINDI

Sanık avukatlarının savunması sonrasında müştekilerin beyanları alındı. Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, "18 aydır öldüm öldüm dirildim. Şurada 4 gündür 22 kez daha öldüm. Sanki herkes masum. Benim oğlum geldi 'ana bana suikast düzenleyecekler benim kalemimi kırdılar, ipimi çektiler' dedi.

"Bir gün bana geldi sırtında çelik yelekle. Oğlum 12 yıl İsmet Büyükataman'ın danışmanlığını yaptı. Ben ne kadar dayanırım bilmiyorum. Bu kadar mı zalim bu insanlar? Hangi gerekçeyle öldürdüler. Bir gün Mersin'deki Çağrı Ünel olayı sonrası bir telefon geldi. Ölen çocuğun abisi oğlumu tehdit etti. O da dedi ki 'Olcay Kılavuz, Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Ahmet Yiğit Yıldırım'a soracaksın' dedi. 'Oğlum git Devlet Bahçeli'ye söyle' dedim. Defalarca ulaşmaya çalıştı ancak ulaşamadılar. Oğlumun katillerini bulsunlar ben de kimseden davacı olmayayım. Bu devletin üstünde başka devlet mi var? İnsan öldürmek bu kadar basit mi? O zaman bende kısasa kısas isterim."

09:42DÖRÜNCÜ CELSE BAŞLADI

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Meryem Gül Çiftci Binici de duruşmayı takip ediyor.

Pazartesi günü başlayan duruşmada dün itibarıyla sanık savunmaları tamamlandı, ardından avukatların beyanlarına geçildi. Dünkü celsede 19 sanık avukatının beyanı dinlenirken, bugünkü duruşmada avukat beyanlarının alınmasına devam edilecek. Sonrasında ise müşteki Ayşe Ateş'in dinlenmesi bekleniyor.

DOĞUKAN ÇEP'E UYARI

Duruşmanın başında mahkeme başkanı sanıklardan Doğukan Çep'in 3 Temmuz'da salonda yaptığı bir davranış nedeniyle uyarıldığını tutanağa geçirdi. Tutanakta, "Doğukan Çep'in jandarma refaketinede iki kez dışarı çıkartıldığı sırada müştekilerin bulunduğu tarafta oturan izleyicilere dönerek tehdit anlamına gelecek şekilde başını salladığı mahkeme üye hakimi tarafından mahkeme başkanına bildirilerek sanık Doğukan Çep uyarıldı" denildi. Bu uyarının ardından sanık avukatlarının savunmasına devam edildi.

Sanıklardan Alper Atay'ın avukatı Engin Çelebi, "Üzücü bir olay. Müşteki tarafı inşallah bir an önce yaralarını sarar. Kötü bir iddianame ile karşı karşıyayız. Buna iyi bir iddianame demek mümkün değil. Birçok sanıkla ilgili fille eylem arasında irtibat kurulamamış bir iddianame var" ifadelerini kullandı.

'HUKUKA AYKIRILIKLARI KAMUOYU BASKISINA BAĞLIYORUM'

Erdem Karadeniz'in avukatı Egehan Poyrazoğlu da, "Aradan geçen 18 ayda yaşanan hukuka aykırılıkları kamuoyu baskısına bağlıyorum. Müvekkilim tek bir somut delil ortaya konulmadan tutukludur ve tek kişilik koğuşta kalmaktadır. FETÖ firarisi Cevheri Güven tarafından ortaya atılan iddialar asılsızdır. Yalnızca FETÖ firarisinin iddialarıyla müvekkilim tutuklanmıştır" şeklinde konuştu.

'CİNAYETİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE ETTİ'

Eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal'ın avukatı Aziz Bingöl de savunmasında şöyle konuştu:

"Aykal, bir cinayet büro amiriydi. Tutuklandıktan sonra savcılığa verdiğimiz 3 dilekçe dava dosyasında yer almıyor. İpini çekmişler mevzusunu daha önce çok kez gördük. Bunun açıklamasını Aykal yaptı. 'İpi çekildi' diye yazıldığında mesela CHP'den birçok kişi de bu kelimeleri sık sık kullanmıştır. Buradaki herkes için örgüt şeması kurulmaya çalışılmıştır. Müvekkilim cinayetin ortaya çıkması için var gücüyle mücadele etmiştir. Zamanında Ergenekon davası vardı. Bu davada 'Erdoğan'ın ipi çekildi' diye Samanyolu TV başlık atmış. O zamanın Samanyolu TV'si şimdi olmuş T24. O zamanın FETÖ'sü şimdi olmuş Fetövari.
Zekeriya Öz nerede firar. Daha 5 gün önce o davanın hakimlerine ceza verildi. Bu iddianamenin de bu maksatla hazırlandığını düşünüyoruz."

AYŞE ATEŞ'TEN DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Yargılama sürüyor - Resim : 1
Ayşe Ateş

Duruşma salonu öncesi gazetecilere açıklama yapan Ayşe Ateş, "Duruşma salonunda yaşanılanları günlerdir sessizce izliyorum. Avukatımız dışarıya atılıyor, izleyenler salondan kovuluyor. Kovuşturmanın genişlememesi için bir irade gösteriliyor. Soru sormamız engelleniyor. Ne sorsak 'Dosyayla ilgisi yok' deniliyor. Nasıl yok, niye yok? İfadem orada. Açın, bakın. İsim isim anlatmışım." diye konuştu.

"Katil beyanlarını kanun kabul edip sosyal medyada ve televizyonlarda aklama mahkemelerinin kurulduğunu" söyleyen Ateş, Sinan Ateş'in nasıl öldürüldüğünün kamera kayıtlarında açıkça görüldüğünü belirtti.

Ateş, şöyle devam etti:

"Kiralık katil, arabanın arkasından çıkıyor, silahını Sinan'ın vücuduna doğrultup ateş ediyor. Sinan ne ayağından vurulan bir insanın refleksini veriyor ne de başka bir hamlede bulunabiliyor. Sadece bilinçsizce yere düşüyor. O düşerken kiralık katil Selman'ı da vuruyor. Selman can havliyle kaçıyor. Kaçarken elinde ne silah var ne de başka bir şey. Kiralık katil devam ediyor. Öne doğru bir adım atıp düşmekte olan Sinan’a tekrar ateş ediyor. İlk ifadelerinde de beyan ettiği gibi Sinan'ı etkisiz hale getirip kaçıyor. Selman geri döndüğünde Sinan'ın cansız bedeniyle karşılaşıp dizlerinin üstüne yıkılıyor.

Bugünkü duruşmada vereceğim ifadede sanıkların yaptığı gibi katillerden karton kahraman çıkarma hikayelerini değil, Sinan hayattayken yaşadıklarımızı, Sinan’ın bana anlattıklarını, canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Hem de hiçbir ismi pas geçmeden, tıpkı ilk gün hastanede savcıya verdiğim ifadede yaptığım gibi... O günden sonra yakın arkadaşlarım bana 'Ayşe, bu isimleri söyleme. Seni de yaşatmazlar. Sen, Sinan'ın sana söylediği alt kademedeki isimleri ver. Diğerlerini devlet ortaya çıkarır.' dediler. Ölmekten, öldürülmekten, çocuklarımı bir de annesiz bırakmaktan korktum."

Kendisinin konuşsa da konuşmasa da öldürüleceğine ikna olduğunu vurgulayan Ateş, bildiği hiçbir şeyin sır kalmasını istemediğini söyledi.

"Müdafilerin duruşmada bu siyasi cinayetin Pensilvanya'da kurgulandığını, senaryosunu da Mustafa Özcan'ın yazdığını, kendisinin de onlara hizmet ettiğini iddia ettiklerini" söyleyen Ateş, şöyle devam etti:

"Bu, MHP ve Ülkü Ocaklarına karşı yapılan bir kumpas girişimiymiş... Böyle arsızlık, böyle kurnazlık tarih boyunca görülmemiştir. Sinan Ateş'e ölmeden önce Ülkü Ocakları ve MHP yöneticileri tarafından sosyal medya üzerinden yöneltilen tehditler, edilen hakaretler, atılan iftiralar orada dururken, arkadaşları aynı odaklar tarafından saldırılara maruz kalmışken, deliller de aynı merkezi işaret ederken kocamın katilini nerede arasaydım?

Sinan'ı CHP'liler mi tehdit etti, arkadaşlarına DEVA Partililer mi saldırdı, dostlarına İYİ Partililer mi elçi gönderdi, ofisinin önüne Zafer Partililer mi bir araba adam yolladı?"

Ateş, kamuoyunun gözlerini bu davadan ayırmamasını istedi.

SANIKLAR HAKKINDA İSTENİLEN CEZA

İddianamede, Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar; Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsi istenirken, Aykal'ın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.


Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com

EURO 2024'e veda ettik!

Mesut HARAY-İran dini lideri Hamenei'nin Reformist Pezeşkian Tercihi: Stratejik Bir Hamle mi?"

İGFA'dan zorunlu açıklama

Var bir Mefküremiz Bizim: Adı:Turan

Haydi Erzurum milli coşkuya!

Yeni sezonda Adıyaman FK ve Atatürk Stadyumu’nun durumu ne olacak

Manisa’nın gururu oldular

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı - Videolu Haber

Bakan Göktaş: “Ulaşım Desteği’nden 132 binden fazla öğrenci yararlandı”

Benuta’dan çikolataseverlerin yüzünü güldüren etkinlik

ASKİ'den baraj uyarısı

AK Parti Erzurum’da Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yaptı

Kimliklendirilen ev hayvanı sayısı İzmir’de 212.200’e ulaştı

Yeni yaşa yeni Aslı sürprizi

Ahmet Özkaya’dan Merih Demiral’a verilen cezaya tepki

Muğla'da HPV aşı uygulaması çalışmalarına başlandı

50. ALTIN KİRAZ FESTİVALİ'NDE COŞKULU AÇILIŞ

DÜNYA TÜRKLERİ DERNEĞİ’NDEN BOZKURT PAYLAŞIMI

'Altın Karagöz' başlıyor

Kamyonet ile otomobil kava kafaya çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı - Videolu Haber

“Yenişehir’in konuklarını rahatsız etmeyelim”

Ahmet Özkaya’dan Merih Demiral’a verilen 2 maç cezası tepkisi

Türkiye Kano Federasyonu’ndan Başkan Ünlüce’ye ziyaret

Eşinin akrabası tarafından darp edildi

Saadet Partili Köseler’den enflasyon açıklaması

Adıyamanlı çocuklar açık hava sinemasını çok sevdi - Videolu Haber

'Soyut Figüratif ve Soyutlama' temalı resim sergisi

Konukoğlu: Milletimiz zor günlerde yardımlaşmanın güzelliğini yaşatıyor

Hayırsever Erdemoğlu Ailesi'nden Besni ilçesinde bir yatırım daha

Ali Yerlikaya'dan Büyükkılıç'a ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Haydi Erzurum milli coşkuya!

AK Parti Erzurum’da Doğu Anadolu Bölge Toplantısı yaptı

ERZURUMSPOR FK İÇ TRANSFERDE SEFA AKGÜN VE MUSTAFA AKBAŞLA YENİDEN ANLAŞMA SAĞLADI..

Bu tasarruf tedbiri mi şimdi?

Küçükoğlu; erken seçim konusu gündemimizde yok, görevimin başındayım…

Erzurum Valisi Çiftçi’nin Erzurum Spor sevgisi

Küllerden Doğmak; Bir Dadaş gibi…

Erzurum Valiliğinden duyurulur!

3 Temmuz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum’a gelişinin 105. yıl dönümü

Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum’a gelişinin 105. yıl dönümü kutlu olsun

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

ERÜ Mühendislik Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim dönem mezunlarını verdi

ERÜ'de mezuniyet heyecanı

Nilüfer Belediyesi üniversiteli öğrencilerin yanında

Öğrencilere 'zanaat atölyeleri' açıldı

İzmit'te Çocuk Atölyeleri başlıyor

Konya Bilgehanelerinde yaz etkinlikleri

Ankara Üniversitesi mezunlarını uğurladı

KPSS sınava giriş belgeleri erişime açıldı

Öğretmenlere ikinci kez nakil hakkı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR