Bugün, 14 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Şirketlerine ait araçlar satışa çıkarılmıştı: Dilan-Engin Polat cephesinden ilk açıklama!

MAGAZİN 28.03.2025 09:28:00 0
Şirketlerine ait araçlar satışa çıkarılmıştı: Dilan-Engin Polat cephesinden ilk açıklama!

Şirketlerine ait araçlar satışa çıkarılmıştı: Dilan-Engin Polat cephesinden ilk açıklama!

TMSF’nin kayyım olarak atandığı Dilan-Engin Polat çiftinin şirketlerine ait araçları satışa çıkarmasına aile avukatı Sevinç Horoz’dan sert tepki geldi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Dilan Polat ve Engin Polat’ın şirketlerine ait lüks araçları satışa çıkarıyor. Dilan ve Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul Otomotiv Anonim Şirketinin mülkiyetinde bulunan araçlar açık ihale yöntemiyle satılacağı duyuruldu, araç listesi de paylaşıldı. Polat ailesinin ve şirketlerinin avukatı Sevinç Horoz ise, satış kararına bir yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada kanun hükümlerine aykırı bir şekilde atanan kayyımın şimdi de “telafisi imkansız zararlar doğuracak” bir hamle daha yaptığını belirten Avukat Sevinç Horoz, “11 Temmuz 2024 tarihli Masak raporunda Dilan Polat'ın bir suç teşkil eden eyleminin bulunmadığı tespit edilmesine rağmen kendisine yönelik uygulanan yaptırımlar Anayasa tarafından güvence altına alınan İnsan Hakları ile de Evrensel İnsan Hakları ile de bağdaşmamaktadır” dedi.

ŞİRKETLE İLGİLİ HİÇBİR SORUŞTURMA YOKKEN…

19 Kasım 2024 tarihinde İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne, şirketler üstündeki TMSF kayyımlığının kaldırılması için dilekçe verdiklerini hatırlatan Avukat Horoz, satışa çıkarılan araçların bağlı bulunduğu Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin üstünde vergi soruşturması dahil olmak üzere hiçbir suçlama olmadığının da altını çizerek, “Şirket ile ilgili hiçbir soruşturma yokken hangi gerekçe ile TMSF Başkanlığı şirket araçlarının satışına karar vermiş ve satış ilanı yayınlamıştır, bu izaha muhtaç bir husustur” ifadelerini kullandı.

‘HAKLI VE İVEDİ BİR GEREKÇE YOK’

TMSF yetkilerinin de kanun hükümlerine aykırı şekilde kayyım olarak atandıklarını açıkça söylediklerini belirten Sevinç Horoz, “Haklı ve ivedi bir satış gerekçesi bulunmadan geçici olarak atandıkları ve kanuna aykırı bir atama olduğunu kabul ve beyan ettikleri halde böyle bir satış kararı verilmesinin hukuka uygun olduğunu düşünmüyoruz” açıklamasını yaptı.

‘TÜM YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ’

Dilan-Engin Polat çiftinin 11 Temmuz 2024 tarihli MASAK raporunda da “suç teşkil eden hiçbir faaliyeti bulunmadığı” tespit edilmişken “alınan satış kararının hukuka uygun olmadığını” belirten Avukat Sevinç Horoz, açıklamasını “Bu satış ilanı ile ilgili tüm gerekli araştırmalarımızı yapacağımızı ve akabinde tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz” ifadeleriyle noktaladı.

Polat ailesinin avukatından gelen ve “kamuoyunun bilgisine” başlığını taşıyan açıklama şu şekilde:

TMSF Başkanlığı tarafından; müvekkillerimiz Engin Polat ve Dilan Polat'a ait şirketlere “kanun hükümlerine aykırı olarak atandıkları” gerekçesiyle 19 Kasım 2024 tarihli İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesine “kayyımlığın kaldırılmasına karar verilmesi” talepli dilekçe sunulmuştur. Ekte işbu TMSF tarafından sunulan dilekçenin sonuç kısmını sizlerle paylaşıyoruz.

Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili hiçbir vergi soruşturması dahi yokken hangi gerekçe ile TMSF Başkanlığı şirket araçlarının satışına karar vermiş ve satış ilanı yayınlamıştır, bu izaha muhtaç bir husustur.

Açıkça kanunun hükümlerine aykırı şekilde kayyım olarak atandıklarını TMSF olarak bizzat “kabul ve beyan ettikleri” bir şirketin araçlarını hangi gerekçe ile satma kararı almışlardır?

11 Temmuz 2024 tarihli Masak raporunda “suç teşkil eden hiçbir faaliyeti bulunmadığı” belirtilmişken, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin araçlarının satışı hususunda alınan kararın gerekçesinin de kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.

Hiçbir vergi soruşturması bulunmayan işbu şirketin mal varlıklarına ilişkin telafisi imkansız zararlara sebebiyet verilmemesi adına gönderdiğimiz ihtarlar da sonuçsuz kalmış ve dikkate alınmamıştır. Haklı ve ivedi bir satış gerekçesi bulunmadan geçici olarak atandıkları ve kanuna aykırı bir atama olduğunu kabul ve beyan ettikleri halde böyle bir satış kararı verilmesinin hukuka uygun olduğunu düşünmüyoruz.

11 Temmuz 2024 tarihli Masak raporunda Dilan Polat'ın bir suç teşkil eden eyleminin bulunmadığı tespit edilmesine rağmen kendisine yönelik uygulanan yaptırımlar Anayasa tarafından güvence altına alınan İnsan Hakları ile de Evrensel İnsan Hakları ile de bağdaşmamaktadır.

Bu satış ilanı ile ilgili tüm gerekli araştırmalarımızı yapacağımızı ve akabinde tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Küba'dan ABD'ye sert tepki

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

Manisa'nın tohumları Sarıçalı'nın merasını yeşertecek

Mara Musalla 4. Etap Riskli Alan Projesi’nde 349 Konut İçin Kura Çekimi Yapılacak

İki kültür iki usta İzmir'de bir sahnede

Nilüferli hentbolcular Rize'yi mağlup etti

Gençlerden Sakarya'ya tam not

Rusya: Zaporijya bölgesinde bir yerleşim birimini ele geçirdik

IHO EBRAR, Etiyopya'da yüzlerce yetimi giydirdi

Vali Osman Varol, Turgut Reis Semt Pazarı esnafıyla buluştu

Trabzon Ampute Takımı zirve yürüyüşünde

Bursa için su alarmı! Yağışlar 52 yılın en düşüğünde

Cizre'de bir evde çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi

Besni’de trafik kazası: 2 yaralı

Bursa’da hafızlığını tamamlayan 59 öğrenci için icazet tören yapıldı

Çelikhan’da Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde parke çalışmaları devam ediyor

Kaybolmaya yüz tutan zanaatlar objektiflere yansıdı

Bayraktar AKINCI'dan çifte başarı... 2 BOZOK ve 1 KAYI-30 ile tam isabet!

Bursa’da bulutlar arasında gün batımı görsel şölen sundu

İran, Lübnan'ın "müdahale" iddialarını reddetti

Besni Çevre Yolu’nda zincirleme kaza: 5 yaralı

Sabancı Holding’in CarrefourSA Mağazalarını A101 ve Anpagross’a satacağı iddia edildi

Ordu’da akıllı durak dönemi başladı

İslam davasına aşık, gençlerin örnek aldığı kahraman: Şehit Muhsin

İLKHA'nın gündeme getirdiği okul yolunda güvenlik önlemleri alındı

Zelensky: ABD ve Avrupa’dan bazı ortaklar NATO'ya katılmamızı desteklemedi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR