Tarih: 12.09.2024 09:26

Soyuz MS-26 mürettebatı Uluslararası Uzay İstasyonuna girdi

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın devlet tarafından işletilen uzay şirketinin açıklamasına göre, Roscosmos kozmonotları Alexey Ovchinin ve Ivan Vagner (aynı zamanda yörünge üssünde TASS özel muhabiri olarak çalışacaklar) ve NASA astronotu Donald Pettit, Soyuz MS-26 uzay aracından inerek Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) girdiler.

Roscosmos, Telegram kanalında "Ambarlar açık . [ISS] mürettebatı Alexey Ovchinin, Ivan Vagner ve Donald Pettit'i selamlıyor" diye yazdı.

Expedition 71'in yörüngedeki uzun süreli mürettebatı arasında Roscosmos kozmonotları Oleg Kononenko (TASS özel muhabiri), Nikolay Chub ve Alexander Grebenkin, NASA astronotları Tracy Caldwell-Dyson, Matthew Dominick, Michael Barratt, Jeanette Epps ve ilk Boeing Starliner insanlı görevi kapsamında uzay istasyonuna gelen meslektaşları Barry E. Wilmore ve Sunita Williams yer alıyor.

72. Uzun Dönemli Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen Soyuz MS-26 mürettebatlı uzay aracı ve üç mürettebat üyesini taşıyan Soyuz-2.1a fırlatma aracı, Moskova saatiyle 19:23'te (GMT ile 17:23) Baykonur Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı ve Moskova saatiyle 22:33'te (GMT ile 19:33) Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlendi.

 

Mürettebatın yörüngede 202 gün geçirmesi ve 1 Nisan 2025'te geri dönmesi planlanıyor. Yaklaşık altı ay süren görevleri, ilk kez gerçekleştirilen üçü de dahil olmak üzere 42 bilimsel deneyi listeliyor. Ovchinin daha önce bilimsel programın tıp, biyoloji, Dünya'nın uzaktan algılanması ve diğer alanlardaki deneyleri içerdiğini söylemişti. Ayrıca mürettebat, 3 boyutlu bir biyoyazıcı içeren bilimsel çalışmalarına devam edecek.

Ayrıca Ovchinin ve Vagner, Aralık ayında Zvezda modülünün dış yüzeyine bir spektrometre yerleştirmek için uzay yürüyüşü yapacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —