Tarih: 01.10.2024 08:19

Tacikistan, Özbekistan ve Türkiye'den suçlular Kazakistan'da gözaltına alındı

Facebook Twitter Linked-in

BaigeNews'in Polisia.kz'ye atıfta bulunarak bildirdiğine göre , komşu devletler tarafından aranan yabancı suçlular Kazakistan'da gözaltına alındı .

Geçen hafta İçişleri Bakanlığı kriminal polisi çalışanları komşu eyaletlerde suç işleyen suçluları gözaltına aldı.

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı tarafından aranan 39 yaşındaki Tacikistan vatandaşı Türkistan bölgesinde gözaltına alındı. Nisan 2023'te Samara şehrinde bir tartışmanın ardından bir tanıdığını öldürdü. Geçen yılın ekim ayından bu yana aranıyordu.

Almatı bölgesinin Kaskelen şehrinde bir Özbekistan vatandaşı gözaltına alındı. Taşkent bölgesindeki bir şirketin başkanı olarak 2021'den 2023'e kadar apartmanların yenilenmesi için sahte belgeler düzenledi ve 180,5 milyon soum tutarında para çaldı. Kasım 2023'ten beri aranıyor.

Almatı polisi, Bişkek'te üvey kızına tecavüz eden 47 yaşındaki Türk vatandaşını gözaltına aldı. Kırgız Cumhuriyeti kolluk kuvvetleri tarafından aranıyordu.

Kyzylorda şehrinde, 2022 yılında Soçi'de sahtekarlıkla şehir sakinlerinden 1 milyon ruble tutarında para alan ve kendi takdirine göre kullanan 30 yaşındaki Rusya Federasyonu vatandaşı gözaltına alındı. Bu yılın nisan ayından beri aranıyor.

Yılbaşından bu yana İçişleri Bakanlığı çalışanları 1.495 suçluyu gözaltına aldı ve binden fazla kayıp kişinin yerini tespit etti. Ayrıca ülkede diğer devletlerin talebi üzerine 642 suçlu gözaltına alındı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —