Tarih: 07.10.2024 09:23

Tanınmış Ermeni gazeteciden SANSASYONEL AÇIKLAMALAR: "Aliyev ve Paşinyan'a sesleniyorum..."

Facebook Twitter Linked-in

Musavat.com'un haberine göre, uluslar arasında barışın tesisi için aktif mücadele veren tanınmış Ermeni gazeteci Natali Aleksanyan, bir açıklama daha yaptı. Konunun önemini ve güncelliğini göz önünde bulundurarak bu açıklamayı Azerbaycan dilinde sunuyoruz.

Natali Aleksanyan: "Ermenistan 1990'lı yıllarda Karabağ'ı kontrol ettiğinde dünya onu Ermenistan'ın bir parçası olarak tanımıyordu. O dönemde Karabağ'da Ermeni bayrağı dalgalanmıyordu, tam tersine Ermenistan'la alakası olmayan bir bayraktı. 44 gün süren savaşın ardından Karabağ'da sadece Azerbaycan bayrağı dalgalanmaya başladı ve uluslararası toplum Karabağ'ı Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olarak tanıdı ancak bugün aynı uluslararası toplum çeşitli nedenlerle İlham Aliyev'i eleştirmektedir.

Bir barış yanlısı olarak adalet için çabalıyorum ve İlham Aliyev ile Nikol Paşinyan'ın yüz yüze görüşmesini sağlamak niyetindeyim. Hep birlikte, adalet ve karşılıklı anlaşma ilkelerine dayanarak halklarımızın kaderini belirlemelidirler. İlham Aliyev'e Rusya ile işbirliği yaptığı yönündeki suçlamalar asılsızdır. Suçlanamaz, çünkü 30 yıldır Karabağ'da "Karabağ bayrağı" ile birlikte Rus bayrağı da dalgalanıyordu ve bugün orada Rus etkisi pek hissedilmiyor.

Azerbaycan'ın "Batı Azerbaycan" talebi ise Azerbaycan'ın 30 yıldır bizden duyduğu "Bakü bizimdir" sloganının sonucudur. Ancak "Karabağ klanının" yarattığı ve her iki devletin de kaderini mahveden durumdan bu iki halk sorumlu tutulamaz.

Nikol Paşinyan ve İlham Aliyev'e hitaben, yıllardır bu durumu yaratanların ve halklarımız arasındaki çatışmayı derinleştirmenin suçlularının adalet önüne çıkarılmasını talep ediyorum. İlişkilerimiz uluslararası hukuk ve karşılıklı saygı ilkelerine göre düzenlenmelidir. Bölgemizin istikrarlı ve huzurlu bir geleceğini ancak bu şekilde sağlayabiliriz."

Gazetecinin Facebook adresini de paylaşıyoruz. Faaliyetleri ve objektif değerlendirmeleri nedeniyle baskı ve suçlamalara maruz kalan Ermeni gazeteciyi destekleyelim:

https://www.facebook.com/share/sQJtuTuzgiTkoBrj/?mibextid=WC7FNe




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —