Haberi Sesli Oku

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Malatya genelinde etkili olan kar yağışı ve akabinde meydana gelen don olayı nedeniyle zirai don olayının yaşandığı meyve bahçelerinde incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, çiftçileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti

Malatya genelinde etkili olan kar yağışı ve akabinde meydana gelen don olayı ile birlikte yaşanan mağduriyeti yerinde görmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve TARSİM Bölge Müdürü Bülent Zelyurt ile birlikte zirai don olayının yaşandığı meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme esnasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Devletin her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirterek, çiftçileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti

Kayısı bahçelerinde incelemelerde bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, "Yaşanan kar yağışıyla birlikte Malatya’nın tarımsal üretimde büyük bir afetle karşı karşıya kaldığını, sabahın erken saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber çok yoğun bir telefon trafiğiyle görüşmeler gerçekleştirdikten sonra sahada incelemelere başladık” dedi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Cenab-ı Allah bizi bir daha böyle afetlere maruz bırakmasın. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte sahada üreticilerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu sıkıntıyı ve bu zorluğu hep beraber aşacağız. Bütün Malatya’mıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e sabahın erken saatlerinden beri göstermiş oldukları bu gayretten dolayı üreticilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” açıklamasını yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yaşanan olumsuz hava koşullarıyla birlikte dünya kayısı başkenti olan Malatya’ya büyük bir darbe vurulduğunu belirterek, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün günlerdir yaptığı uyarılar maalesef gerçekleştir. Malatya’mız gerçekten çok büyük zirai don olayı ile karşı karşıya kaldı. Malatya merkezde hava sıcaklığı eksi 6-7 dereceye kadar düştü. Rakımı yüksek olan bölgelerimizde sıcaklık daha da fazla düşmüştür. Borsa Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu iklim koşulları Dünya kayısı ticaretinin en önemli ili olan Malatya’mızın kayısısına çok büyük bir darbe vurmuş oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren borsa başkanımızla birlikte istişarelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Başkan Er, "Tarım ve Orman Bakanımız ile bugün bir görüşme gerçekleştirdim ve Malatya’ya davet ettim. Malatya’daki çiftçimizin içinde bulunduğu durumu kendisine izah ettim. Malatya’ya geleceğini ancak Türkiye’nin birçok bölgesinde don olayının yaşandığını ifade ettiler. Bu yılın sonunda Allah’ın izniyle barınacağımız konutların ve iş yerlerimizi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın yoğun gayret ve destekleriyle inşallah yılsonuna kadar bitireceğiz. Malatya merkezde 78 noktada, kırsalda 930 lokasyonda inşaatlar devam ediyor. Don felaketi ile ilgili olarak da devletimizin elinden gelen bütün gayreti göstereceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Çiftçimizin emeklerinin heba olmaması için yaşananları Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar ileteceğiz. Sahada çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçimiz yalnız değil her zaman yanlarında olacağız. Devletimizin de imkânları nispetinde çiftçimizin yanında olacağına inanıyorum.” dedi. (İLKHA)



Yorum Yazın

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

"Gelecek nesillerimizi inancımızın değerleriyle yetiştirmenin güzelliğini yaşıyoruz"

İzmir'de kadınlara mobil kuaför ve eğitim hizmeti

Ardanuç'un tek köy ilkokulunda 'yerli' coşku

Geleceğin mühendislerinden kıyasıya duvar örme yarışması

Orban: AB'nin Rus varlıklarına el koyması savaş ilanıdır

Estonya “Baltık Savunma Hattı”nın ilk adımını attı

AB'den yeni sabit gümrük vergisi kararı

Sivas'ta otomobil kontrolden çıkarak devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Ukrayna: Donetsk'te 16 kilometrelik alanı geri aldık

İLKHA'ya "İnsan Hakları Basın Ödülü" verildi

Sudan'da BM üssüne saldırı: Barış gücünde görevli 6 asker öldü

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Belarus-Polonya sınırında 4. tünel tespit edildi

Pentagon: Suriye-ABD ortak devriyesine yönelik saldırıda 2 ABD askeri ve 1 sivil hayatını kaybetti

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Rusya: Moskova’nın dondurulan varlıklarına yönelik misilleme adımları gecikmeyecek

Muğla açıklarında 29 düzensiz göçmen kurtarıldı

AB’nin Rus varlıklarını kullanma planına 4 ülke karşı çıktı

Giresun'da trafik kazası: 5 yaralı

Ağrı Karma Yaşam Projesi'nde ön talep süreci başladı

HAMAS: İşgalciler ateşkesi kasten baltalamaya çalışıyor

Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri sanat ve edebiyatla taçlandı

Siyonist işgalcilerin Gazze'de bir araca düzenlediği saldırıda 4 kişi şehit oldu

Bolivya eski devlet başkanı tutuklandı

Arcen Koleji eğitimde yeni bir vizyonla kapılarını açtı

Kamboçya, Tayland ile tüm sınır geçişlerini askıya aldı

Malatya'da rezerv alan inşaatında iş kazazı: 1 ağır yaralı

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Endonezya'da sel felaketi: Can kayıpları artıyor

Yeni Cuma Parkı yaz aylarında botanik bahçesine dönüşecek

Venezuela: ABD'nin amacı Latin Amerika ve Karayipler'de savaş çıkarmak

İstanbul'da "Sosyal Hizmet Kongresi" gerçekleştirildi

Anahtar Parti Adıyaman İl Binası’nı Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu açtı - Videolu Haber

Adıyaman’da hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor