Tarih: 04.10.2024 09:22

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi, TBMM’deydi. İsrail saldırganlığına Avrupa Birliği üyeliği hevesiyle sessiz kaldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Meclis’te konuya ilişkin kapalı oturum yapılabileceğine işaret etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş İsrail’in saldırgan politikaları ve Türkiye’nin atabileceği adımlara ilişkin ilgili bakanların kapalı oturumda Meclisi bilgilendirebileceğini söyledi. Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ise Avrupa Birliğine (AB) üye olmak istedikleri savunmasıyla, barış istediklerini söyleyerek İsrail’e karşı sesiz kaldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ile görüştü. İkili basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, “ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi ile dünyada yeni dönemin kapıları açıldı. Çok kutuplu dünya düzeni kuruluyor. Yeni güç dengeleri ortaya çıkıyor. Bu çerçevede Türkiye ve çevresindeki bölgede önemli gerilimler yaşanıyor. Çatışma ve saldırılar var.” dedi. Stratejik ortaklık talebini dile getiren Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

KAPALI OTURUM

Kurtulmuş, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına ilişkin Meclis’te bir kapalı oturum yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

“İsrail hazır bölge ülkelerini bu kadar parçalanmış bulmuşken, ABD ve bazı devletler askeri güçlerini bölgeye yığmışken, Siyonizm açısından Arz-ı Mev’ud’u gerçekleştirmek istiyor. Bir yıldır İsrail göstermiştir ki hedefi sadece Filistin değil, bölge haklarıdır. Hatta hedefi sadece Müslümanlar da değildir.

 

"İsrail’in bu saldırganlığını durdurmak için herkes elinden geleni yapmalı. Nil’den Fırat’a ideolojisinde hedeflerden biri Türkiye’dir. Türkiye’nin uyanık olması ve tedbirlerini alması zaruridir. Türkiye’de demokrasinin kalesi TBMM de bu konuda bir toplantı yapabilir.

"Eğer uygun görülürse partilerin katılımıyla ilgili bakan arkadaşlarımız İsrail’in yayılmacı saldırgan politikaları ve buna karşı Türkiye’nin geliştirebileceği tedbirler karşısında kapalı oturum yapılır. Bu sadece görüşme yapmak için değil, tedbirlerin alınması ve hassasiyetin artırılması için önemli.”

‘TÜRKİYE BİZE İMKANLAR SAĞLIYOR’

Gashi ise konuşmasında, Kurtulmuş’a teşekkür etti:

“Türkiye dostumuz ve bize imkanlar sağlıyor. İnanıyorum ki ileride de işbirliğimiz devam edecek. Her ne kadar aramızda hudut olmasa da Türkiye ile ikili ilişkilerimiz müthiş seviyede. Sizi de Kuzey Makedonya’ya davet ediyorum. Krizleri atlatmak için işbirliği yapmak zorundayız.”

TEPKİSİZ KALDI

Gashi, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gashi, İsrail saldırganlığına karşı tutumuna ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: “Bizim ülkemiz coğrafya olarak Avrupa’da ve küçük bir ülkeyiz. Kendi problemlerimiz var. Stratejik yönümüz var, AB’ye girmek istiyoruz. Çok milletliyiz. Bizim için en önemlisi barış ve istikrardan yanayız. Barış oksijen gibidir. Barışın hükmetmesinden yanayız.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —