Tarih: 18.09.2024 10:53

TOGG'a 'sedan' kardeş geliyor

Facebook Twitter Linked-in

Dört yıllık araştırma, 1 milyar avroluk yatırım! Türkiye’nin ikinci yerli otomobili yolda: TOGG'a 'sedan' kardeş geliyor!

Dört yıllık titiz bir araştırma ve 1 milyar avroluk büyük bir yatırımla, ikinci yerli otomobilinin hazırlıkları başladı. Türkiye'nin ilk elektrikli SUV'u TOGG'un ardından, şimdi de sedan tipi bir araç yolda. Yeni sedan, hibrit, plug-in hibtrit ve benzinli olmak üzere üç versiyonuyla üretilecek.

Kocaeli Şekerpınar’da eski Honda fabrikasını arazisiyle birlikte satın alan HABAŞ, otomotivde büyük yatırıma hazırlanıyor. Fabrikada 1 milyar avro yatırımla otomobil ve ticari araç üretecek. HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, “HABAŞ'ın satın aldığı Honda'nın üretim fabrikasını binek otomobil üretimi için kullanacağız. Binekte de sedan ve crossover olmak üzere iki ayrı modelde araç üretmeyi planlıyoruz. Binekte hibrit, plug-in hibtrit ve benzinli olmak üzere üç versiyonumuz da olacak” dedi.

'BİNEKTE VOLVO, TİCARİ DE RENAULT MOTOR'

Yeni Şafak'ın haberine göre; Hannover'de düzenlenen IAA Transportation Fuarı'nda, söz konusu yatırıma ilişkin ayrıntıları paylaşan Hüseyin Urkun, “2025’in sonuna doğru binek otomobili açıklayacağız. Tasarımları kendi bünyemizde oluşturduk. Şu an Volvo motor kullanıyoruz binekte. Hafif ticaride de Renault ile devam edeceğiz” dedi.

'ÜRETİM KAPASİTESİ 75 BİNE YÜKSELECEK'

Honda fabrikasındaki üretim kapasitesini otomobil için 75 bine yükselteceklerini ifade eden Urkun, şöyle konuştu:

“Daha önce Honda'dan aldığımızda 50 bin kapasiteydi. Şimdi 75-100 bin arasına çıkarıyoruz kapasiteyi. Tüm bantları yeniliyoruz şu anda. Manisa'da da hafif ticari dahil 20 bin adet ticari araç üretim kapasitesi olacak. Bayi ağı oluşturma konusunda da yavaş yavaş çalışmalara başladık. Ulaşılabilir ve rakiplerin sürekli altında bir fiyatla piyasaya çıkmayı düşünüyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —