Bugün, 15 Kasım 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor!

Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor!

GÜNDEM 20.10.2025 15:12:50 0
Tokat

AK Parti Tokat Milletvekilleri Cüneyt Aldemir ve Mustafa Arslan, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Gürel ve Tokat DSİ 72. Şube Müdürü Ali Çetinkaya'dan oluşan heyet, Tokat Merkez Dartaş Mehmet Karaca Göleti inşaatında kritik incelemelerde bulundu

Yakup ORAKÇI - Tokat Haber / TOKAT (İGFA) - AK Parti Tokat Milletvekilleri Cüneyt Aldemir ve Mustafa Arslan, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Gürel ve Tokat DSİ 72. Şube Müdürü Ali Çetinkaya'dan oluşan heyet, Tokat Merkez Dartaş Mehmet Karaca Göleti inşaatında kritik incelemelerde bulundu. 50 yılı aşkın süredir beklenen ve Tokat'ın geleceğini şekillendirecek bu devasa proje, hızla ilerliyor ve önümüzdeki dönemde su tutmaya hazırlanıyor.

2 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE MALİYET, 50 YILLIK SU GÜVENCESİ

Projenin tamamlandığında Tokat'a sağlayacağı fayda ve maliyet, Tokat'a kazandırılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu gözler önüne seriyor. Şu anki güncel haliyle baraj ve arıtma tesislerinin toplam maliyetinin 2 milyar liranın üzerinde olduğu belirtildi.

Tokat'ın 50 yıldan beri görüştüğü, hayalini kurduğu bu proje 2027 yılı itibariyle su tutmaya başlayacak. Projenin ana faydası, Tokat'ı kuyu suyundan kurtararak, kaynağın doğal cazibesiyle şehre memba suyu kalitesinde içme suyu sağlaması olacak. Bu sayede hem vatandaşlar sağlıklı suya kavuşacak hem de mevcut terfili sistemin elektrik sarfiyatından kaynaklanan yüksek maliyetler ortadan kalkacak.

AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, "Bugün, Tokat'ımızın yarım asırlık hayalini gerçeğe dönüştüren Dartaş Barajı inşaatında, bizzat sahadayız. AK Parti olarak biz, 'söz değil icraat üretiriz' düsturuyla hareket ediyoruz. 50 yıl önce konuşulan, her seçim öncesi vaat edilen bu proje, şükürler olsun ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve güçlü iradesiyle bugün ete kemiğe bürünmüştür. Barajımızın zorlu aşamaları geride kaldı. İnşaatımız hızla ilerliyor ve 2027 hedefiyle barajımızın dolusu yapılacaktır. Bu yatırım, sadece bir su projesi değil, Tokat'ın geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. 2 milyar liranın üzerindeki bu dev bütçe ile şehrimizi memba suyu kalitesinde içme suyu ile buluşturacağız. Kuyu suyundan, yüksek elektrik maliyetlerinden kurtuluyoruz. Bu proje, AK Parti'nin Tokat'a olan sevdasının, yatırımlarının ve projelerinin en somut göstergesidir. Sahada olmaya, çalışmaya ve Tokat'ı geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun!" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, "Dartaş Göleti, Tokat'ın 50 yıllık bekleyişinin nihayetlendiği, hayalin gerçeğe dönüştüğü yerdir. 70'li yıllardan beri konuşulan bu hayali, gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu yatırımın Tokat'a kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyorum. Göletimiz tamamlandığında, Tokat 50 yıl süresince yetecek, cazibe ile ve en önemlisi menba suyu kalitesinde suya kavuşacak. Artık yüksek maliyetli terfili sistem yerine, doğal yollarla şehrimize su akacak. Bu, sadece bir mühendislik harikası değil, aynı zamanda hemşehrilerimizin sağlığına ve şehrimizin ekonomisine yapılan dev bir katkıdır. Ayrıca, baraj gölünün çevresinde de inşallah güzel sosyal tesisler planlıyoruz. Tokat, sadece sağlıklı suya değil, yeni bir yaşam alanına da kavuşacak. AK Parti kadroları olarak, Tokat'ın her köşesinde projelerimizle ve yatırımlarımızla sahada olmaya, Tokat'ın Yıldızı'nı parlatmaya devam edeceğiz. Bu muazzam projenin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."diye konuştu.

DSİ'DEN NET TARİH VE FAYDA VURGUSU

Tokat DSİ 72. Şube Müdürü Ali Çetinkaya ise teknik detaylara değinerek, "Barajımızın en zor kısımları bitti. Önümüzdeki sene inşallah baraj dolusu yapacağız. 2027 yılı itibariyle Tokat'a cazibe ile menba suyu kalitesinde su akmasını sağlayacağız," ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

Prof. Dr. Cem Çetin, MAKÜ Tıp Fakültesi kurucu dekanı oldu

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Kırıkkale Belediyesi’nden emeklilere pazar desteği

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

MHP Adana Heyeti Ankara’da Bakanlarla görüştü

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı! Foça'da bir kişi kayıp!

Bulgaristan’dan Bilecik’e gönül köprüsü

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Antalya'da 102 sanatçıdan 102 eserlik sergi

Ertuğrul Gazi Konal ülkemize yakışır projeler üreteceğiz

PTT, 185 yaşında

Denizli’de ücretsiz veteriner danışmanlık hizmeti yaygınlaşıyor

Kocaeli’de tarımın geleceği için dev adım

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Foça’da yağış rekoru kırıldı! Ekipler seferber!

Bozbey: Üreten Bursa, daha güçlü bir Bursa demektir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Kocaeli’de UçakPark, Bilim Tutkunlarının Yeni Rotası

Ordu’da Genç Çiftçilere Seracılık Eğitimi

Ordu’nun genç çiftçileri seralarda eğitim aldı

Kocaeli'de UçakPark bilimin yeni rotası oldu

Artvin Valisi Ergün lise öğrencileriyle bir araya geldi

ÖSYM: YKS tercihleriyle ilgili iddialar gerçeği yansıtmıyor

Sakarya temel ilk yardım eğitimleriyle bilinçlendiriyor

TİMBİR Akademi'den Ücretsiz Yapay Zekâ İçerik Üretim Eğitimi

Sakarya Geyve Belediyesi'nde EKAP eğitimi

Öğretmenler 'Maarif Kongresi'ne hazırlanıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3

YAZARLAR