Tarih: 04.10.2024 08:34

Tokayev, BDT ülkelerinin güvenlik teşkilatları ve istihbarat servislerinin başkanlarını kabul etti

Facebook Twitter Linked-in

BaigeNews'in haberine göre Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev, BDT Ülkeleri Güvenlik Kurumları ve Özel Hizmetler Başkanları Konseyi'nin 55. toplantısına katılanlarla bir araya geldi .

Cumhurbaşkanı, bu platformun güvenlik alanındaki çabaları koordine etmek için bir araç olarak yerleştiğine ve modern koşullarda Konseyin rolünün daha da arttığına dikkat çekti.

Devlet başkanı, operasyonel ve analitik bilgilerin zamanında paylaşılmasının, bölgesel güvenliğe yönelik zorluklara ve tehditlere karşı mücadelenin etkinliğini artırmayı mümkün kıldığını ve ülkelerimizin ulusal çıkarlarını korumaya yönelik koordineli yaklaşımların geliştirilmesine katkıda bulunduğunu vurguladı.

✔️Kassym-Jomart Tokayev, toplantı sonuçlarının, İngiliz Milletler Topluluğu devletlerinin özel servisleri arasındaki etkileşimin daha da geliştirilmesi için koşullar yaratacağına ve uluslararası güvenliğin sağlanması alanında işbirliğinin güçlendirilmesine yardımcı olacağına olan güvenini dile getirdi.

Toplantıya Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan, Özbekistan'dan heyet başkanlarının yanı sıra İcra Komitesi ve BDT Terörle Mücadele Merkezi katıldı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —