-
BIST 100
16319,96%0,41
-
DOLAR
44,20% 0,04
-
EURO
51,13% 0,20
-
GRAM ALTIN
7096,53% -0,22
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Tortum bende bir sevdadır…
31 Mart 2024 Yerel Seçimler kapsamında yurt genelinde başlatılan, belediye başkanlığı aday adaylıklarının açıklanması noktasında; Erzurum ili Tortum ilçesinin ilk adayları belli olmaya başladı.
Tortum bende bir sevdadır…
31 Mart 2024 Yerel Seçimler kapsamında yurt genelinde başlatılan, belediye başkanlığı aday adaylıklarının açıklanması noktasında; Erzurum ili Tortum ilçesinin ilk adayları belli olmaya başladı. Bu doğrultuda MHP teşkilatının bağrından yetişmiş ve Tortum ilçesinin hamurundan pişmiş bir isim olan, Tortum’un kendi evladı 1978 doğumlu Hasan Ali Kayabaşı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamış bulunmaktadır.
Tarımsal Yapılar ve Sulama alanında uzmanlığı bulunan Ziraat Mühendisi Hasan Ali Kayabaşı’nın Tortum ve Tortum halkının yarınları için gerçek manada değer taşıyan ve yarınlara umut aşılayan projeleri mevcut olup, “adaylık” aşamasında halkına arzını, nasip olması durumunda ise bu projelerin gerçekleştirilmesi noktasında hizmeti için sabırsızlıkla beklemektedir.
Bu aşamada; “Tortum bende bir sevdadır” dileğiyle kendisini tanıtan Hasan Ali Kayabaşı, nasip olması durumunda almış olduğu eğitimi ve tecrübe kazanımlarını halkının faydasına sunmak, Tortum İlçesini ekonomik, kültürel ve refah seviyesi yüksek bir yaşam merkezi haline getirebilmek için gece gündüz çalışma azminde olduğunu beyan etmiştir.
Uzun zamandır, Tortum ve Tortum halkının refah seviyesinin yükseltilmesi ve yaşanabilir bir Tortum yerleşkesi hayaliyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Hasan Ali Kayabaşı nasip olması durumunda neleri kazanabileceklerini, neleri başarabileceklerini ve halkımla beraber refah seviyesi yüksek bir Tortum İlçesinin nasıl olabileceğini hep beraber göreceğiz dedi.
tum1haber/siyaset
2002/2003 Eğitim ve Öğretim döneminde vekil öğretmen olarak görev hayatına başlayan Hasan Ali Kayabaşı 2004/2007 yılları arasında memleketi Tortum’da mesleğiyle alakalı olarak Ziraat Odaları Birliğinde Ziraat Mühendisi-Genel Sekreter olarak görev yapmış olup bu süreç içerisinde 2006 yılında ayrıca Malatya Bölge Koordinatörlüğüne bağlı olan illerde TARSİM bünyesinde Tarım Sigortaları Havuzu Eksper olarak görev yapmıştır.

2007/2010 yılları arasında Erzurum’da özel bir Yem Fabrikasında Ziraat Mühendisliği yanı sıra Sorumlu Teknik Müdür olarak görev yapan Kayabaşı burada Yöneticilik, Pazar Araştırması ve Rasyon hazırlama konusunda meslek tecrübesi kazanımına sahip olmuştur. 2010/2016 yılları arasında kuruluşunu yapmış olduğu bir danışmanlık firması ile Ar-Ge Mühendisi olarak Danışmanlık Eğitim ve AB projeleri yazımı konusunda uzmanlık seviyesi kazanmıştır. Bu kazanımlarını 2014/2018 yılları arasında Erzurum İli Yakutiye İlçe Belediyesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Yakutiye Belediye Meclis Üyesi olarak halkına hizmet vermiştir. Yine bu dönem içerisinde Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi bünyesinde Ziraat Mühendisi olarak Yönetim Kurulunda üye olarak görev almış ve Danışmanlık, Eğitim ve Avrupa Birliği Projeleri hazırlığı aşamasında, halkının bilgisini pekiştirmiştir.
2016 yılında İstanbul’da bulunan özel bir Yem Fabrikasında Bölge Satış Müdürü olarak görev yapan Hasan Al Kayabaşı; 2016 yılında sadece Trakya ve Marmara bölgesinde faaliyet gösteren bu yem fabrikasında göreve başladıktan sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Muş, Bitlis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay illeri ve bağlı birçok ilçede bayilikler oluşturarak idarecilik, organizasyon ve teşkilatlanma konularındaki başarılarını da ortaya çıkarmıştır.
2022 yılında yine İstanbul merkezli Türkiye’mizin köklü firmalarından birisinin Doğu Anadolu Bölge Bayisi olarak mesleki faaliyetlerine devam eden Hasan Ali Kayabaşı bu tarihten itibaren de Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi bünyesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almış bulunmaktadır.
Daha önce AB ve Türkiye Cumhuriyeti Destekli TR0305.02/LDI/116 Referans Nolu “Tortum Şelalesi ve Erzurum – Tortum Şelalesi Karayolu Koridorunun Tanıtımı” ve TR0305.02/LDI/132 Referans Nolu “Kırsal Alanda Yükselen Yaşam Kalitesi ve Yeşeren Yeni Ufuklar” isimli projelerin koordinatörlük görevlerini üstlenen Kayabaşı, Gençlik Bakanlığı Destekli DAP Genç – DAP Fest Projesinde Koordinatör yardımcılığı görevini üstlenerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekli “Anadolu Kanatlarımın Altında” isimli projede ise Koordinatör yardımcılığı görevini üstlenerek azim ve başarının hayatında tesadüf olmadığını gözler önüne sermiştir.
Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcılığı, Erzurum Tarım Danışmanları Derneği Başkan Yardımcılığı gibi Sivil Topluk Kurum ve Kuruluşlarında da üyelikleri bulunan Hasan Ali Kayabaşı Sosyal Sorumluluk Projelerindeki kazanımlarını Tortum Halkının hizmetine sunma azminde olduğunu ifade ederek,
Kendsi hakkında blinmesini stediği şeylern aslında Tortum halkının kazanımları noktasında bir kazanç olarak gördüğünü belirterek, hayatı boyunca elde etmiş olduğu tüm bu çalışma tecrübelerini halkının hizmetine sunmak için fırsat verilmesini beklediğini ifade etmiştir.
Mühendislik bitirme tezini; ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI çalışmaları üzerine yapan Kayabaşı arazi toplulaştırması hakkında gerekli bilgi ve deneyime sahip bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır.
Erzurum Ziraat Mühendisleri Odasının Zirai Teknik / Mülk Bilirkişi Listesinde olması sebebiyle Mahkeme keşiflerine sürekli katıldığından TARSİM’e bağlı tarım sigorta eksperi olarak hasar tespit ve risk inceleme çalışmalarına gitmektedir.
Sektör dışında da Tarımsal Danışmanlık, IPARD Projeleri Fizibilite ve İş Planı Hazırlama Eğitimleri, TR0305.02/LDI/001Her Çevre Tasarımcısının Rüyası: Landcad Eğitimi Projesi ve TR0305.02/LDI/024 Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler Projeleri Eğitim Programlarından birer sertifikaları bulunan Kayabaşı’nın ayrıca KUDAKA Mali Destek Programı Eğitimi, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığının düzenlediği Organik Tarım Eğitimi, Organik meyvecilik eğitimi, Yakutiye Tarım İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Arıcılık Eğitimi, KUDAKA Projesi kapsamında düzenlenen Organik arıcılık eğitim sertifikaları mevcuttur.

Erzurum Ziraat Mühendisleri Odasının düzenlediği Tarımsal Danışmanlık Eğitimi Toprak Koruma Projesi Hazırlama Eğitimi ve Bilirkişilik Eğitimi sertifikaları sahibi olan Kayabaşı’nın ayrıca 2003 Yılında ‘’Aşk ve Hali’’ isimli şiir kitabı bulunmaktadır.
Askerlik görevini acemi birliği olan Eğirdir Dağ Komando okulunda asteğmen eğitimi alarak, usta birliğinde ise Tunceli ili Hozat ilçesinde J.Komanda Asteğmen tim komutanı olarak yapmış ve başarıyla tamamlamış bir Komando Dadaş olan Kayabaşı, şimdi vatan sevgisinin ve memleketi Tortum’a olan sevdasının hizmet boyutunu genişletmek için görev beklemektedir.
BBP Ortaca İlçe Başkanı Abdulkadir Çelik: Çanakkale bir milletin yeniden dirilişidir
Müftü Yardımcısı Kiraz: Kabirler yaşayanlar için ibret vesilesidir
Kastamonu’da denizlerde fırtına uyarısı
18 Mart'ın Kaçıncı Yılı? Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemi nedir?
Akıllılar Susuyor, Aptallar Yönetiyor
Kayseri’de 214 kilogram uyuşturucu hap ele geçirildi
Çarşı ve pazarlarda bayram bereketi ve yoğunluğu yaşanıyor
Avrupa, Trump'ın yardım çağrısını neden reddetti?
Endonezya, artan riskler nedeniyle Gazze’ye asker gönderme planını erteledi
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı
İzmir Bornova’da ray değişimi tamam
İzmir Karabağlar Belediyesi bayramlaştı
Bursa’da bayram boyunca ücretsiz ulaşım
ÇANAKKALE ZAFER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.
“Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak, bir devrin battığı yerdir…”
İzmir’de Nevruz Coşkusu: Azerbaycanlı Sanatçılarla Bahar Kutlaması
Yeşilyurt'ta bayram öncesi temizlik seferberliği
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Kocaeli Gebze'de Başkan Büyükgöz öğrencilerle sohbet etti
Bursa Büyükşehir Meclisi birlikte oruç açtı
İzmir'de Azerbaycan rüzgarı
BTSO yönetimi Tarihi Çarşı ve Hanlar’da esnafla buluştu
Kocaeli'den bahar ve bayrama detaylı karşılama
Bursa İnegöl Belediyesi’nden Kulaca’ya estetik dokunuş
MKE’den '57. Alay' vurgusu
Bursa Osmangazi’de spor camiası iftar sofrasında buluştu
Dilovası’nda Modern Kent Meydanı Dönemi Başlıyor
İzmir’de Camiler Bayrama Hazır Hale Getiriliyor
Başkan Çavuşoğlu’ndan 111. Zafer Yılı Mesajı
Batman'da nesli tehlike altındaki toy kuşu kameralara yansıdı
Yükleniyor











