Tarih: 02.10.2024 09:31

Tunus Cumhurbaşkanı Adayı Zammel 12 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Avukatına göre Tunuslu siyasetçi Ayachi Zammel, 6 Ekim'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar seçimden sadece beş gün önce geldi ve Zammel'e iki hafta içinde verilen üçüncü hapis cezası oldu. Bu, Tunus'taki bu kritik dönemde yargı süreci hakkında önemli sorular ortaya çıkarıyor.

Avukat Abdessater Messoudi, Tunus mahkemesinin Zammel'i sahte seçmen onayları ve belge tahrifatıyla ilgili dört ayrı davada suçlu bulduğunu açıkladı. Bu önemli cezaya rağmen Messoudi, Zammel'in yaklaşan seçimlerde adaylığını sürdürmeyi planladığını doğruladı.

Önde gelen aday, 2019'daki seçiminden bu yana iktidarı sağlamlaştırdığı, parlamentoyu feshettiği ve sınırlı yetkilere sahip yeni bir yasama organı kurduğu gerekçesiyle eleştirilen mevcut Cumhurbaşkanı Kays Said.

Zammel küçük bir liberal partinin başında ve yaklaşık 14 diğer adayın reddedilmesinin ardından Saied'e meydan okumak için Tunus'un seçim otoritesi ISIE tarafından onaylanan sadece iki adaydan biri. Gözlemciler, Zammel'in cezasının zamanlamasının seçim manzarasını etkileyebileceği ve seçimlerin bütünlüğünü zayıflatabileceği ve Tunus'taki siyasi iklime gölge düşürebileceği konusunda endişeli.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —