Haberi Sesli Oku

Türk Bayraklı gemiler için yerli ve milli dijital kale

Türk Bayraklı gemiler için yerli ve milli dijital kale

ANKARA (PHA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, LRIT sistemi ile Türk Bayraklı gemilerin dünya üzerindeki her noktadan anlık olarak izlenebildiğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu, “Türk bayraklı gemiler, dünyanın neresinde olursa olsun, bizim gözetimimizde. Sistem deniz kazalarının takibinden arama kurtarma operasyonlarına ve çevre güvenliğine kadar pek çok stratejik alanda görev üstleniyor. Denizlerdeki gözümüz Türksat, güvenliğin de teminatı oldu.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat’ın geliştirip işlettiği Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) sistemi hakkında açıklama yaptı. Sistemin Türkiye'nin denizlerdeki egemenliğini dijital güvenlik çerçevesinde güçlendirdiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Türksat’ın yerli ve millî teknolojisi sayesinde denizlerdeki gözümüz her an açık.” diye konuştu.
“Türksat, Denizlerde Dijital Bir Kale Kurdu”
Türksat’ın yerli imkânlarla geliştirdiği LRIT sistemi sayesinde Türk bayraklı gemilerin dünya üzerindeki her noktadan anlık olarak izlenebildiğini anlatan Uraloğlu, diğer tüm gemilerin ise Türk karasularından bin deniz miline kadar poligon içerisinde izlenebilmesine imkan sunan sistemin sadece bir takip uygulaması olmadığını vurguladı. 
Bakan Uraloğlu, “Bu sistem, deniz kazalarının takibinden arama kurtarma operasyonlarına ve çevre güvenliğine kadar pek çok stratejik alanda görev üstleniyor. ‘Denizlerde dijital bir kale kurduk.’ desek, abartmış olmayız.” ifadelerini kullandı.
“Uluslararası Arenada Başarı Tescillendi”
Uraloğlu, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMSO) tarafından her sene yapılan denetimlerde Türksat’ın geliştirdiği sistemin tam not aldığının altını çizerek, “Mevcut altyapımızla LRIT sisteminin siber güvenliğini de dünya standartlarının üzerine taşıdık. Uluslararası alanda aldığımız bu olumlu değerlendirme, Türkiye’nin denizcilik vizyonunun bir yansımasıdır.” dedi. 
Bakan Uraloğlu, Türksat’ın sunduğu mobil izleme yeteneklerine de değinerek, “Bugün geldiğimiz noktada bir geminin konumu, yük durumu, limana yanaşma zamanı gibi bilgiler anlık olarak takip edilebiliyor. Bu teknolojik altyapı, Türkiye’nin denizlerdeki dijital dönüşümünün en somut örneklerinden biridir.” diye konuştu.
“Sistem 7/24 Çalışıyor, Denizler Güvende”
Türksat LRIT sistemi ile birlikte Türkiye’nin arama-kurtarma sahasındaki tüm hareketlerin tek bir platform üzerinden izlendiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, “Gemi bilgileri, seyrüsefer rotaları, yolcu, 300 groston ve üzeri kargo verileri ile daha birçok bilgi artık tek bir sistemde toplanıyor. Denizlerimiz 7 gün 24 saat gözetim altında. Türk bayraklı gemiler, dünyanın neresinde olursa olsun, bizim gözetimimizde. Denizlerdeki gözümüz Türksat, güvenliğin de teminatı oldu. Çünkü bu altyapı, kriz anlarında müdahale süremizi kısaltıyor, denizlerimizdeki güvenliği önemli ölçüde artırıyor.” ifadelerini kullandı. 
Altyapının hem ulusal hem de uluslararası deniz taşımacılığı için kritik önemde olduğunu söyleyen Uraloğlu, Türksat’ın geliştirdiği LRIT sisteminin Türkiye’nin dijital egemenlik vizyonunun denizlerdeki yansıması olduğunun da altını çizdi.

 

Kaynak : PHA



Yorum Yazın

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Ağıralioğlu’ndan Adıyaman’da Kürtçe açıklaması: ‘Bizim milletimizin dilidir, Kürtlerin dilidir’ - Videolu Haber

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Yükleniyor