-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Slovenya ile imzalanan Sosyal Güvenlik Anlaşması ile vatandaşların sosyal güvenlik alanındaki hak ve menfaatlerinin karşılıklı korunmasını güvence altına aldıklarını belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Işıkhan çeşitli temaslarda bulunmak ve Türkiye Cumhuriyeti ile Slovenya Cumhuriyeti arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması'nı imzalamak üzere Slovenya'ya gitti.
Anlaşmanın imza töreninde konuşan Işıkhan, iki ülkenin teknik heyetlerinin karşılıklı yapıcı yaklaşımıyla kısa sürede imzaya hazır hale getirilen anlaşmayı imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Anlaşmanın gerekliliği daha da belirginleşti"
Türk firmalarının son dönemde Slovenya'da üstlendikleri projeler ve artan ekonomik etkileşimleriyle anlaşmanın gerekliliğinin daha da belirginleştiğini ifade eden Işıkhan, sürecin sonuçlanmasının yalnızca ticari iş birliği açısından değil, aynı zamanda iki ülke vatandaşlarının hak ve menfaatlerinin korunması bakımından da büyük önem taşıdığını söyledi.
İmzalanan anlaşmanın, iki ülke vatandaşları ile sigortalılarının mevcut haklarının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayacağını, yeni hakların da elde edilmesine imkan tanıyacağını belirten Işıkhan, şunları kaydetti:
"İkili ilişkiler bakımından tarihi nitelikte olan ve on yıllar boyunca yürürlükte kalması öngörülen sosyal güvenlik anlaşmaları, karşılıklı yatırımları ve iş birliğini teşvik eden, aynı zamanda insan hareketliliğini kolaylaştıran önemli araçlardır. Atılan bu adımın, dostluğa ve müttefikliğe dayanan ilişkilerimizi daha da güçlendireceğine ve halklarımız arasındaki yakınlığı pekiştireceğine inanıyorum."
"Mağdurların ve mazlumların sesi olmaya özen gösteriyoruz"
Işıkhan, Türkiye'nin her zaman yapıcı iş birliğine açık olduğuna, ilişkileri daha da geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin bölgesel ve küresel meselelere insani ve barışçıl çözümler geliştirilmesi yönündeki çabalarını sürdürdüğünü vurgulayan Işıkhan, çatışmaların sona ermesi için ayrım gözetmeksizin mağdurların ve mazlumların sesi olmaya özen gösterdiklerini ifade etti.
Konuşmanın ardından, Bakan Işıkhan ile Slovenya Başbakan Yardımcısı, Slovenya Çalışma, Aile, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliği Bakanı Luka Mesec, iki ülke arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması'nı imzaladı.
Işıkhan'dan sosyal medya paylaşımı
Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından anlaşmaya ilişkin yaptığı paylaşımda, Slovenya Başbakan Yardımcısı, Çalışma, Aile, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Bakanı Luka Mesec ile ikili görüşmenin ardından ülkeler arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması'nı imzaladıklarını duyurdu.
Işıkhan, karşılıklı yatırımları ve iş birliğini geliştireceğine inandıkları bu önemli anlaşma ile vatandaşların sosyal güvenlik alanındaki hak ve menfaatlerinin karşılıklı olarak korunmasını güvence altına aldıklarını belirtti. Ayrıca görüşmede, kamu istihdam kurumu İŞKUR ve Slovenya İstihdam Hizmeti Kurumu ESS arasında başlatılan iş birliğinin önemini de değerlendirdiklerini aktardı.(İLKHA)
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Nevide Çiçek avukat oldu!
İstanbul’un Şarkıları AKM’de hayat buldu
Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimliğinden kamuoyuna duyurulur…
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Adıyaman’da akaryakıt fiyatlarına tepki: ‘İran’da savaş oluyor ama Türkiye’de daha pahalı’ - Videolu Haber
Uludağ’da kar voleybolu şöleni başladı
Manisa Gördes’te üreticinin yüzü güldü... Fideler bereketli toprakla buluşuyor
İzmitli miniklerden ulu çınarlara anlamlı ziyaret
Dünya hayalini Kocaeli Büyükşehir’le gerçekleştirdi
Yükleniyor











