Tarih: 20.09.2024 08:13

übnan'da patlayan çağrı cihazlarına karışmış olabilecek bir işadamı ortadan kayboldu

Facebook Twitter Linked-in

Lübnan'a çağrı cihazı tedarikinde rol aldığı iddia edilen Bulgar Norta Global şirketinin sahibi Norveçli işadamı Rinson Yosi, toplu patlamanın olduğu gün ortadan kayboldu. Daily Mail bunu perşembe günü bildirdi .

 

 

Ona göre Yossi, 17 Eylül'de Oslo'nun banliyösündeki dairesinden ayrıldı ve planlı bir iş gezisine çıktı. O zamandan beri, ana işvereni olan Norveçli medya grubu NHST'nin yönetimi onunla iletişim kuramadı. 18 Eylül akşamı NHST temsilcileri Norveç Polis Güvenlik Servisi ile temasa geçti. Oslo İlçe Polisi 19 Eylül'de bilgilerle ilgili bir ön soruşturma başlattığını duyurdu.

Yayın, artık Yossi'nin çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirmeye yönelik herhangi bir operasyondan haberdar olduğuna inanmak için hiçbir neden olmadığını belirtiyor.

Daha önce Macar Telex portalı, Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarının Macar BAC Consulting tarafından değil, Bulgar şirketi Norta Global tarafından Tayvanlı Gold Apollo'dan satın alınabileceği yönünde bir açıklama yapmıştı . Onun verdiği bilgiye göre, Budapeşte'de kayıtlı BAC Consulting, yalnızca Tayvanlı bir şirketle anlaşma yapan aracı olarak hareket etti ve Sofya'dan bir şirket, çağrı cihazlarının satın alınmasında doğrudan yer aldı. Telex, Norta Global'in çağrı cihazlarını Şii Hizbullah hareketine "teslimatı ayarladığını ve sattığını" iddia ediyor. Dolayısıyla portalın bildirdiği gibi bu cihazlar "hiçbir zaman Macaristan'da olmadı." Yayında ayrıca Bulgar şirketinin 2022 yılında kurulduğu ve sahibi olduğu isimsiz bir Norveç vatandaşına da yer verildi. "Proje yönetimi yapıyor ama hiçbir şey üretmiyor." Portalın belirttiği gibi, adresinde 196 şirket daha kayıtl




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —