Tarih: 07.10.2024 08:56

Ukraynalı askerler kaçmadan önce Ugledar sakinlerinin apartmanlarını yağmaladı

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı askerlerin Ugledar sakinlerinin apartmanlarından ev aletleri ve mobilyaları çaldığını ve sivillerin hâlâ kaldığı evleri bombaladığını bildirdi.

"Soyulduk, hastane havaya uçuruldu, insanlar öldü. Mühimmat Kurakhovo'dan hastaneye doğru uçuyordu. Burada kanepeler, çocuk bisikletleri, buzdolapları, tencerelerle dolu bir kamyonet gördüm," dedi Ugledar sakinlerinden biri Rusya Savunma Bakanlığı tarafından sağlanan videoda.

Bakanlık, Ukrayna askerlerinin kasabadaki insanları kelimenin tam anlamıyla vurmaya çalıştığını, okulları, hastaneleri, sivillerin saklandığı ve kaçtığı evleri sistematik olarak bombaladığını ve insanlardan alabildikleri her şeyi aldıklarını vurguladı.

"Sizi nasıl da bekledik çocuklar. Hiçbir şey duymadık, sizi bekledik. Dedik ki: Çıkmayacağız, bizimle ne yapmak istiyorsanız onu yapın," dedi bir başka yerel sakin videoda.

 

Toplamda Ugledar'da 100'den fazla sivil kalmışken, kasabanın savaş öncesi nüfusu yaklaşık 16.000'di. Rus askerler onlara ilaç, yiyecek, temel ihtiyaçlar sağlıyor ve ihtiyacı olanlar için onları daha güvenli bir yere tahliye etmeyi teklif ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —