Tarih: 22.08.2024 09:19

Ukraynalı milletvekili, 'binlerce' kişinin silahlı kuvvetlerden kaçmasından yakınıyor

Facebook Twitter Linked-in

Ukrayna Parlamentosu, daha önce, soruşturma tamamlanmadan önce askerlik hizmetlerine devam etmeyi kabul etmeleri halinde görevlerinden ilk kez ayrılan AWOL askerlerinin affedilmesine olanak tanıyan bir yasa tasarısını kabul etmişti.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinde firar yaygın bir sorun haline geldi ve Ukrayna Verkhovna Rada (parlamento) üyesi Alexander Fediyenko, "binlerce" askerin mevzilerini terk ettiğini söyledi.

Ukrayna Parlamentosu daha önce, soruşturma tamamlanmadan askerlik hizmetlerine geri dönmeyi kabul eden ve görevlerinden ilk kez ayrılan AWOL askerlerinin affedilmesine olanak tanıyan bir yasa tasarısını kabul etmişti.

Fediyenko, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "Çeşitli nedenlerle mevzilerini terk eden, ancak geri dönüp savaşmaya hazır binlerce firari var." ifadelerini kullandı.

Daha önce Rada üyesi Ruslan Gorbenko da görevlerinden ayrılan askerlere yönelik yaklaşık 80 bin ceza davası açıldığını bildirmişti.

 

Cumhurbaşkanlığı ofisindeki genelkurmay başkanının danışmanı Mikhail Podolyak, Ağustos ayının başlarında cephedeki birliklerin savaştan, askeri kayıplardan ve silah ve mühimmat eksikliğinden yorgun olduğunu itiraf etti. Siyasi gözlemci ve askeri subay Kirill Sazonov, deneyimli askerlerin bile savaş yorgunu olduğunu, uygun rotasyon olmadan cephede uzun süreler geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bazıları emirleri takip etmeyi reddediyor ve pozisyonlarını terk ediyor, diye ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —