Tarih: 21.08.2024 06:37

Umuda açılan renkli kapı

Facebook Twitter Linked-in

Umuda açılan renkli kapı

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün kapsamlı çalışmaları sonucunda bir ilke daha imza atıldı. Erzurum Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen ve adı "Umudun Renkleri" konulan, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan dezavantajlı bireyler ve korunma altındaki çocukların el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı en kapsamlı sergi ziyarete açıldı.

 

 

Tum1habermedya/medyadoğu.com/yerel/kültür-sanat/aile-sosyal-hizmetler/Erzurum

 

 

Sergide Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki dezavantajlı bireyler ve korunma altındaki çocukların; el emeği göz nuru ile hazırladığı el sanatları, robotik kodlama projeleri, sanatsal ve bilimsel çalışmaları yanı sıra kurum bünyesinde faaliyet gösteren koruyucu aile,  evlat edindirme, şiddet önleme ve izleme birimleri tarafından da bilgilendirmeler yapıldı. Düzenlenen bu sergi ile kurum bünyesinde bulunan bireylerin topluma kazandırılmasını desteklemek, yeteneklerini daha geniş kitlelere tanıtmak ve toplumla daha güçlü bağlar kurmalarını sağlamak gibi önemli bir amacı da üstleniyor.

 

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut yaptığı konuşmada, “Erzurum’un tarihi Yakutiye Medresesi Kent Meydanı’nda, kapılarını ziyaretçilerine açan "Umudun Renkleri" sergisi, yalnızca bir sanat ve bilim etkinliği olmakla kalmayacak; aynı zamanda Erzurum halkını bir araya getirerek, toplumsal dayanışmayı ve birlikteliği pekiştiren bir buluşma noktası olacaktır” diyerek bu tür etkinliklerin bu çalışmayla sınırlı kalmayacağını ve en kısa zamanda bu ve buna benzer birçok sosyal etkinlik projeleriyle, bünyelerinde bulunan bu güzide insanlara toplumsal dayanışma desteklerinin sürdürüleceğini belirtti.

 

 

 

 

Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı sergi güzel karelerle birlikte gün boyu devam etti. 

 

 

 

 

 

 

 

 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —