16139,48%-2,69
43,95% 0,06
51,48% -0,90
7627,43% 2,59
12213,23% -2,50
Yayımlanan görüntülerde, Manama’daki deniz üssünde saldırıların etkisiyle dumanlar yükselirken, bazı binaların doğrudan darbe aldığı görülüyor. Görüntüler, İran’ın son dönemde bölgedeki askeri üsleri hedef alan füze ve insansız hava aracı saldırılarının ardından elde edildi.
Bahreyn makamları, hava savunma sistemleriyle çok sayıda füze ve İHA’yı engellediklerini bildirirken, bazı füzelerin üssün yapılarına isabet ettiği ve hasara neden olduğu belirtildi. Görüntülerde, üssün mekânsal olarak büyük bölümünde etkilerin görüldü.
Resmî makamlardan bu görüntülere ilişkin henüz bağımsız açıklama yapılmadı. Ancak uydu verileri, çatışmanın deniz üsleri ve stratejik noktalar üzerindeki etkisini ilk kez somut şekilde göstermesi açısından dikkat çekiyor.
صور أقمار صناعية تكشف دمارا كبيرا في مقر الأسطول الخامس الأمريكي بالبحرين
— إيران بالعربية | عاجل (@IranArabic_ir) 3 Mart 2026
أظهرت صور أقمار صناعية حللتها صحيفة "نيويورك تايمز" دمارا كبيرا في المباني داخل مقر الأسطول الخامس الأمريكي في البحرين، وهو أكبر قاعدة للأسطول الأمريكي في المنطقة، حيث بينت الصور أن العديد من المباني دمرت… pic.twitter.com/LUHRo00W3P
?s=20 (İLKHA)
